Foto: Publicitātes foto

Krievijas prezidenta Vladimira Putina kritiķa un noslepkavotā oponenta Borisa Ņemcova tuvs draugs un kolēģis Vladimirs Kara-Murza šonedēļ pēkšņi smagi saslimis. Ģimene apgalvo, ka visas pazīmes liecina par saindēšanos, raksta portāls "The Telegraph".

Kara-Murza jau ilgu laiku dzīvo Vašingtonā, ASV, bet šonedēļ apciemojis Maskavu. Otrdien, 26. maijā, viņš kādā Maskavas viesnīcā pēkšņi zaudējis samaņu un nogādāts slimnīcā. Viņa sieva drīz pēc tam paziņoja, ka Putina kritiķim konstatēti "saindēšanās simptomi".

33 gadus vecais politiskais aktīvists ir nevalstiskās organizācijas "Open Russia" koordinātors. Tikai pirmdien organizācija publiskoja tās veidoto filmu par Putina draugu un Čečenijas valdnieku Ramzanu Kadirovu un viņa režīma īstenotajiem cilvēktiesību pārkāpumiem un slepkavībām.

"Ārsti apstiprina, ka viņš ir saindēts," medijam "The Telegraph" norādījis viens no opozīcijas aktīvistiem un Kara-Murzas ģimenes draugiem Andrejs Bistrovs. "Ar ko, viņi vēl nevar pateikt. Tas var būt jebkas," viņš atklāja.

Politiskā darboņa ģimene viņu vēlējās evakuēt uz Eiropu vai Izraēlu toksikoloģijas testu veikšanai pēc tam, kad hemodialīze nespēja apturēt nieru mazspēju.

Tomēr aktīvista stāvoklis esot pārāk kritisks, lai viņu pārvietotu, un pie viņa ieradies ģimenes uzaicināts speciālists no Izraēlas, vēsta "Interpretmag". Viņš veikšot analīzes un noskaidros, vai Putina oponents ir pārvedams uz citām valstīm. Ja tas nebūs iespējams, viņš paliks Maskavas slimnīcā uzaicinātā speciālista īpašā aprūpē, norāda opozicionāra tēvs, kurš ir arī pazīstams žurnālists.

Viņa sieva Jevgēņija presei vēl nedēļas otrajā pusē atklāja, ka vīra stāvoklis nav uzlabojies, un viņš tā arī nav atguvis samaņu. Savukārt tēvs Krievijas medijiem ziņoja, ka situācija esot nopietnāka nekā sākotnēji domāts. "Viņa plaušas tiek mākslīgi elpinātas. Viņš ir pieslēgts desmit dažādām ierīcēm," viņš stāstīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!