Foto: AFP/Scanpix



Referendumu par Krimas pievienošanu Krievijai boikotējuši 99% Krimas tatāru, tomēr domājams, ka no šā boikota maz kas būs atkarīgs, jo oficiālajos rezultātos "tiks parādīts tas, kas vajadzīgs", uzskata bijušais Krimas tatāru tautas padomes Medžlisa priekšsēdētājs Mustafa Džemiļevs.

Kā norādījis Džemiļevs, Medžlisa pārstāvji apmeklējuši daudzus vēlēšanu iecirkņus visā Krimā un lēsuši, ka vēlētāju aktivitāte nepārsniedz 30%, kamēr informācijas aģentūra "Kriminform" vēstījusi, ka jau līdz plkst.17 bija nobalsojuši 70% pussalas iedzīvotāju.

Viņš spriedis, ka pilsētās, kur ir lielāks krievvalodīgo iedzīvotāju īpatsvars, vēlētāju aktivitāte varētu sasniegt 50%, lai gan parasti pat pašvaldību vēlēšanās, kas "izraisa lielas kaislības", maksimālā aktivitāte mēdz būt 52%.

Pēc Džemiļeva rīcībā esošajām ziņām Krimas Bahčisarajas rajonā kopumā nobalsojuši ne vairāk par 30% cilvēku, taču oficiāli jau paziņots, ka tur vēlētāju aktivitāte sasniegusi 64%. Līdzīga situācija varētu būt arī Belogorskas rajonā.

Ukrainas parlamenta deputāts, ilggadējais Medžlisa vadītājs Džemiļevs, kas nesen Maskavā tikās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, iepriekš jau izteicies, ka lēmumu par Krimu Krievijas līderis acīmredzot "gatavojas pieņemt pats".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!