Foto: Reuters/Scanpix

Saistībā ar traģēdiju Maskavas metro, kad, no sliedēm noskrienot vilcienam, bojā gāja 22 cilvēki, bet vairāki desmiti tika ievainoti, aizturēti divi metro darbinieki - ceļu dienesta meistars un viņa palīgs, vēsta portāls "ITAR-TASS".

Ceļu dienesta uzraug Valēriju Baškatovu un viņa palīgu Juriju Gordovu izmeklētāji aizturējuši aizdomās par transporta drošības prasību pārkāpšanu, kas novedusi pie avārijas ar cietušajiem un bojā gājušajiem. Par to preses konferencē trešdien, 16.jūlijā, paziņoja izmeklētāji.

Izmeklētāji uzskata, ka abi aizturētie pielaiduši nolaidību, sagatavojot sliežu ceļu posmu. "Noskaidrots, ka sliežu pārnesums bija fiksēts ar parastu metāla stiepli, kura pārtrūka un tāpēc vilciens nobrauca no sliedēm," teikts izmeklētāju paziņojumā. Izmeklētāji arī norāda, ka abiem metro darbiniekiem jau drīzuma varētu tikt izvirzītas apsūdzības.


Jāatgādina, ka otrdienas, 15.jūlija, rītā Maskavas metro starp pieturām "Slāvu bulvāris" un "Uzvaras parks" nobrauca no sliedēm. Avārijā gāja bojā 22 cilvēki, bet vairāki desmiti tika ievainoti.

Sākotnēji izskanēja ziņas par iespējamu teroraktu, taču izmeklētāji to noliedza, sakot, ka iemesls ir cilvēku kļūda.

Maskavas metro ir viena no pasaulē noslogotākajām pilsētas transporta sistēmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!