Foto: AP/Scanpix

Slimnīcā nonākušā Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) pirmā melnādainā prezidenta Nelsona Mandelas veselības stāvoklis atkal pasliktinājies, atsaucoties uz DĀR prezidenta Džeikoba Zumas teikto, svētdien vakarā vēsta raidsabiedrība BBC.

"Ārsti dara visu, lai viņa [Mandelas] veselības stāvokli stabilizētu," teikts Zumas izplatītajā paziņojumā. "Viņš ir labās rokās," piebildis Zuma.

Zuma svētdien apmeklēja Mandelu slimnīcā un pēc šīs vizītes pavēstīja, ka kolēģa veselības stāvoklis pēdējo 24 stundu laikā ir pasliktinājies. Zuma aicinājis cilvēkus lūgties par Mandelu.

Jau vēstīts, ka 94 gadus veco Mandelu, kurš cieš no plaušu infekcijas, slimnīcā Pretorijā nogādāja jūnija sākumā. DĀR prezidenta Džeikoba Zumas birojs Mandelas stāvokli tad raksturoja kā "nopietnu, bet stabilu".

Pēdējo mēnešu laikā Mandela slimnīcā nogādāts jau vairākas reizes. Aprīlī ārsti sirmgalvim diagnosticēja plaušu karsoni un izvadīja šķidrumu no pacienta krūtīm.

Aparteīda režīma laikā Mandela 27 gadus pavadīja cietumā, kur sagandēja veselību un saslima ar tuberkulozi. Pēc iznākšanas no ieslodzījuma Mandela 1994. gadā kļuva par DĀR pirmo melnādaino prezidentu un amatā pavadīja līdz 1999. gadam.

2004. gadā Mandela paziņoja par aiziešanu no publiskās dzīves un reti parādījās sabiedrībā. Mājā Jonannesburgā par eksprezidenta veselību rūpējās mediķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!