Foto: RIA Novosti/Scanpix

Sočos pie ostas aizturētas pankgrupas "Pussy Riot" dalībnieces Marija Aļohina un Nadežda Tolokoņņikova, atsaucoties uz aktīvistu ziņoto, vēsta portāls "Lenta.ru".

Pēc vairākām stundām meitenes atbrīvotas un nekādas apsūdzības tām nav izvirzītas, vēsta aģentūra AP.

Pirms tam ziņots, ka par aizturēšanu Tolokoņņikova pavēstījusi mikroblogošanas vietnē "Twitter".


Žurnālists Jevgēnijs Feļdmans informē, ka meitenes tur aizdomās zādzībā. "It kā viesnīcā kaut kas ir nozagts," viņš raksta.


Meitenes sākumā aizturējuši Federālā drošības dienesta (FDD) robežsardzes dienesta darbinieki, bet pēc tam ieradusies arī policija, stāsta Tolokoņņikovas vīrs Pjotrs Verzilovs.


Feļdmans raksta, ka pavisam ir aizturēti septiņi cilvēki, to skaitā arī viņš pats. Policisti apsolījuši aizturētos atbrīvot pēc nopratināšanas iecirknī.

Tolokoņņikova Sočos jau tikusi aizturēta 16. un 17. februārī, sieviete raksta "Twitter" kontā. Apcietinājumā tad viņa pavadījusi septiņas un desmit stundas.

Piecas "Pussy Riot" dalībnieces 2012.gada februārī sarīkoja liktenīgo uzstāšanos Maskavas pareizticīgo katedrālē. Nākamajā mēnesī trīs akcijas dalībnieces - Tolokoņņikova un Aļohina, kā arī Jekaterina Samuceviča - tika arestētas. Samucevičai 2012.gada oktobrī tiesa cietumsodu aizstāja ar nosacītu sodu. Kas bija divas pārējās akcijas dalībnieces, plašākai sabiedrībai joprojām nav zināms.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!