Foto: AFP/Scanpix
Vairāk nekā 40 000 cilvēku ir pārvietoti uz pagaidu patvērumiem spēcīgā taifūna “Bopha” dēļ, kurš plosās Filipīnu dienvidu daļā. Otrdien vētrā bojā gājuši vairāk nekā 40 cilvēki, vēsta ārvalstu mediji.

“Tas varētu būt stiprākais [taifūns], kas šogad piemeklē valsti. Bet mēs varam samazināt postījumus un minimizēt upurus, ja palīdzēsim cits citam,” BBC citē Filipīnu prezidenta Beninjo Akino pirmdien paziņoto.

Taifūnā bojā gājuši vairāk nekā 40 cilvēki, vēsta raidsabiedrība “Sky News”. 33 cilvēki, to skaitā arī karavīri, kļuvuši par stihijas upuriem, kad plūdu ūdeņi aizskalojuši armijas kravas automašīnu.


“Bopha” sasniedza Mindanao piekrasti agri otrdienas rītā ar lietusgāzēm un 210 kilometru stundā spēcīgām vēja brāzmām. Vētras dēļ ir plaši elektroenerģijas piegādes pārrāvumi, transporta problēmas un plūdu, kā arī zemes noslīdējumu risks, ziņo BBC.

600 kilometru platās vētras epicentrs virzās uz rietumiem ar ātrumu 26 kilometri stundā, paredzams, ka “Bopha” šķērsos Filipīnu dienvidu un centrālās provinces, pirms ceturtdien sasniegs Dienvidķīnas jūru.

Pirms gada taifūnā “Washi” Filipīnās gāja bojā vairāk nekā 1500 cilvēku. Daudzi no tiem gulēja, kad no krastiem strauji izgāja pārplūdušās upes, radot zemes nogruvumus.

Filipīnas ik gadu piemeklē vairāki taifūni un tropiskās vētras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!