Foto: AFP/Scanpix
Sprādzienu sērijā Ukrainas pilsētā Dņepropetrovskā piektdien cietuši 27 cilvēki, 25 no tiem hospitalizēti, vēsta aģentūra "Intrfax", atsaucoties uz Ārkārtas situācijas ministrijas preses centru.

Pavisam pilsētā atskanējuši četri sprādzieni, bet piektais spridzeklis esot neitralizēts, oficiālā paziņojumā pavēstījusi Ukrainas Iekšlietu ministrija.

Paniska reakcija traucējot objektīvi novērtēt situāciju pilsētā. Iepriekš izplatījās informācija par 10 sprādzieniem un daudz vairāk cietušajiem. Vietējie mediji arī ziņojuši par teroristu un drošībnieku apšaudi pie tirdzniecības centra "Karavan", kurā esot ievainotie, vēsta aģentūra "Itar - Tass".

Pirmais spridzeklis eksplodējis 11:50 pēc vietējā laika atkritumu urnā tramvaja pieturā "Operas teātris" pilsētas centrā. Sprādzienā cietuši 13 cilvēki. Cietušie hospitalizēti pilsētas slimnīcās.

Pēc 40 minūtēm atskanējis sprādziens dzelzceļa stacijas apkārtnē. Tajā ievainojumus guvuši 11 cilvēki, no tiem 9 ir bērni. Spridzeklis esot bijis ievietots atkritumu urnā pie kinoteātra "Rodina", ziņo Ārkārtas situāciju ministrijas preses centrs.

Trešais sprādziens noticis netālu no Globas parka, tajā cietuši divi cilvēki. Hospitalizēta rokā ievainota sieviete, informē "Interfax" korespondents.

Ceturtais sprādziens atskanējis tajā pašā rajonā kur pirmais - Operas tuvumā un arī tramvaja pieturā, informē korespondents. Šajā sprādzienā neviens nav cietis, vēsta "Interfax".

Visos četros gadījumos varētu būt sprāguši paštaisīti spridzekļi, aģentūrai pastāstīja avots drošības iestādēs. Spridzekļu tips un jauda vēl nav noskaidrota. Par notikušajiem sprādzieniem pilsētā Dņepropetrovskas prokurors ierosinājis krimināllietu par terorismu, informē Ģenerālprokuratūras preses centrs.

Uz Dņepropetrovsku izlidojis Ukrainas Iekšlietu ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!