Foto: AFP/Scanpix

Trešajā grautiņu naktī Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā nodedzinātas 30 automašīnas, bet nemieri no Husbijas nu izpletušies pa citiem pilsētas dienvidu un rietumu rajoniem, vēsta interneta ziņu vietne "The Local".

Tāpat kā iepriekšējās divās naktīs Husbijā, huligāni aizdedzinājuši automašīnas un ar akmeņiem apmētājuši policistus, un ugunsdzēsējus – tikai otrdienas naktī nemieri notikuši jau astoņos citos pilsētas dienvidu un rietumu rajonos.

Aptuveni 80% šo priekšpilsētu iedzīvotāju ir imigranti, norāda televīzijas kanāls "Al Jazeera". 

Nekārtības, kas sākās jau svētdien vakarā, izraisījis pagājušajā nedēļā noticis incidents, kad policisti nošāvusi kādu ar mačeti bruņotu vīrieti.

"Šīs ir vietas, kuras iepriekš nebija skārtas, ir bēdīgi to dzirdēt. Ir sajūta, ka cilvēki citos rajonos izmanto iespēju Husbijai pievērstās uzmanības dēļ," par otrdienas naktī notikušajiem grautiņiem medijiem pastāstīja Stokholmas policijas pārstāvis Kjels Lindgrens.

Huligāni izsituši logus Jakobsbergas policijas iecirknim un nodarījuši bojājumus blakus esošajam tirdzniecības centram. Policija arestējusi astoņus cilvēkus, bet kārtību pilsētā izdevies atjaunot ap trijiem naktī. Grautiņos piedalījušies aptuveni 200 cilvēku.

Jau vēstīts, ka pārsvarā jauniešu sarīkoti nemieri Stokholmas Husbijas rajonā sākušies svētdien un turpinājušies arī nākamajā naktī

Jaunieši aizdedzināja automašīnas un ar akmeņiem apmētāja policiju. Tāpat huligāni uzbrukuši ugunsdzēsējiem, neļaujot tiem cīnīties ar liesmām, tāpēc palīgā saukti policisti ar suņiem.

"Problēma ir tā, ka viņi ar akmeņiem apmētā ugunsdzēsēju automašīnas un zog šļūtenes. Mums ir jāmēģina viņi dabūt prom, lai ugunsdzēsēji varētu strādāt," ziņu aģentūrai TT stāstīja policijas pārstāve Diana Sundina.

Nekārtības svētdien sākušās, kad jaunieši Husbijā aizdedzinājuši vairākas automašīnas. Uguns tajā pašā apkaimē pielaista arī kādai garāžai, un rezultātā tika evakuēts daudzdzīvokļu nams. Palīdzība sniegta aptuveni 50 iedzīvotājiem, viņiem patvērums nodrošināts autobusos.

Vietējais iepirkšanās centrs ticis izdemolēts, kautiņā savainoti trīs policisti. Pavisam pirmajā nemieru naktī sadedzinātas vismaz 100 automašīnas.

Nekārtībās piedalījušies 50-60 jauniešu. Protesti sākušies, reaģējot uz pagājušo pirmdien notikušo incidentu, kad policisti Husbijā nošāvuši kādu 69 vecu vīru, kurš likumsargiem draudējis ar mačeti, zināja teikt jaunatnes organizācijā "Megafonen".

"Mēs saprotam, ka cilvēki šādi reaģē," sacīja "Megafonen" pārstāvis Rami al Hamisi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!