Ja Izraēla vai ASV uzbruks Teherānas kodolobjektiem, tas nozīmēs kara sākumu, ceturtdien sacīja Irānas elites bruņoto spēku vienības, Revolucionāro gvardu, vadītājs ģenerālis Mohamads Ali Džafari.

"Jebkura pret Irānu vērsta darbība tiks uzskatīta par kara sākumu. Irānas atbilde uz militāru rīcību agresoriem liks nožēlot viņu lēmumu," sacīja Džafari.

Vēl pagājušajā nedēļā ģenerālis brīdināja Izraēlu, lai tā neuzbrūk islāma republikai, jo ebreju valsts teritorija ir viegli aizsniedzama Irānas raķetēm.

Jūnijā medijos parādījušās ziņas par to, ka Izraēlas kara aviācija manevros atstrādā uzbrukumu Irānai, izraisījusi asu Teherānas reakciju un plašu rezonansi starptautiskajā sabiedrībā.

Izraēla jūnijā veikusi plašus militāros manevrus, kas, ļoti iespējams, bijusi gatavošanās varbūtējam uzbrukumam Irānas kodolobjektiem, atsaucoties uz ASV amatpersonām, 20. jūnijā vēstīja laikraksts "The New York Times".

Manevros pirmajā jūnija nedēļā Vidusjūras austrumos un Grieķijā piedalījušies vairāk nekā 100 Izraēlas iznīcinātāji "F-16" un "F-15".

Šķiet, ka manevru mērķis bija strādāt pie uzlidojumiem dziļi ienaidnieka teritorijā, un tie liecina, cik nopietni Izraēla uztver Irānas kodolambīcijas, norādīja "The New York Times".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!