Iespējamie bēguļojošie trešdienas slaktiņa sarīkotāji ceturtdienas pēcpusdienā manīti no Parīzes aptuveni 70 kilometrus uz ziemeļiem esošajā Vilērkotretas pilsētā. Pilsētu aptuveni 25 kilometru rādiusā ielenkuši Francijas drošības spēki, ziņo RT.

Policijas darbinieki pārmeklē vēl divus netālu esošus ciematus un plašas mežu teritorijas aptuveni 80 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Parīzes. 

Meklējot vainīgos trešdien notikušajā apšaudē, kurā satīras žurnāla "Charlie Hebdo" redakcijā nogalināti 10 žurnālisti un divi policisti, bet ievainoti vēl 11 cilvēki, līdz šim aizturēti jau deviņi ar šāvējiem saistīti cilvēki. Viens no iespējamajiem slaktiņa dalībniekiem - 18 gadus vecais Hamīds Murads - drīz pēc notikušā pats pieteicies policijā.

Ceturtdienas rītā abi aizdomās turamie bēgļi - brāļi Saids un Šerifs Kuaši - esot manīti netālu no Vilērkotretas pilsētas, kad pie autoceļa N2 viņi aplaupīja kādu benzīntanku, ziņo "Le Parisien".

Abi vīrieši, šaujot gaisā, nolaupīja degvielu un pārtikas preces, raksta BBC. Benzīntanka pārstāvis atklāja, ka atpazinis abus meklētos - viņi joprojām ir ģērbušies jakās ar kapucēm, kā arī esot bruņoti. Mašīnā esot bijuši redzami kalašņikova automāti un raķešmetēji.

Iepriekš policija atklāja, ka "Renault Clio", ar kuru viņi redzēti pārvietojamies, brāļi nozaguši pēc tam, kad ar sākotnējo automašīnu "Citroen C3" iekļuvuši avārijā.

Pamestajā automašīnā atrasti molotova kokteiļi un dažādi karogi ar islāmistu saukļiem, kas liecina, ka plānoti vēl citi uzbrukumi, kuros varētu izmantot molotova kokteiļus, secinājusi policija.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!