Foto: AFP/Scanpix

Partijas "Batkivščina" līdere un bijusī premjerministre Jūlija Timošenko ceturtdien paziņojusi, ka plāno kandidēt Ukrainas prezidenta amatam 25. maijā gaidāmajās vēlēšanās, ziņo aģentūra UNIAN.

"Es plānoju kandidēt uz Ukrainas prezidenta amatu," preses konferencē Kijevā paziņoja Timošenko.

29. martā notiks partijas "Batkivščina" kongress, kurā Timošenko oficiāli lūgs atbalstīt viņas kandidatūru augstajam amatam, skaidroja politiķe.

Timošenko norādīja, ka zina, kas ir jādara valsts ekonomikas atdzīvināšanai, tāpat viņa esot viena no nedaudzajiem politiķiem, kas patiešām var pārvarēt oligarhijas varu valstī, atjaunot likuma spēku un sakaut korupciju.

Saskaņā ar socioloģisko aptauju datiem gandrīz 25% ukraiņu gaidāmajās vēlēšanās ir gatavi balsot par ārpusfrakciju deputātu un pazīstamo uzņēmēju Pjotru Porošenko, aptuveni 9% par UDAR līderi un bijušo bokseri Vitāliju Kļičko, bet aptuveni 8% par Timošenko, ziņo "Korrespondent.net".

Vēstīs, ka pēc mēnešiem ilgiem pret prezidenta Viktora Janukoviča valdību vērstiem protestiem, kas februārī izvērtās asiņainās sadursmēs, Janukovičs ir aizbēdzis no valsts.

Parlaments ir izveidojis pagaidu valdību un izsludinājis prezidenta vēlēšanas 25. maijā.

Timošenko, kuru 2011. gadā pretrunīgi vērtētā un plaši par politiski motivētu uzskatītā procesā notiesāja uz septiņiem gadiem cietumā par pilnvaru pārsniegšanu, slēdzot gāzes piegādes līgumu ar Krieviju, no cietuma parlaments nolēma atbrīvot pēc Janukoviča bēgšanas 22. februārī. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!