Foto: AP/Scanpix
Skandalozais Toronto mērs Robs Fords trešdien atzinis, ka pēdējo divu gadu laikā pircis nelegālas narkotikas.

Mēram, kurš jau iepriekš atzinis kreka smēķēšanu, tika uzdots jautājums, vai viņš pēdējo divu gadu laikā ir pircis narkotikas.

Ieturējis pamatīgu pauzi, viņš sacīja: "Jā, es esmu."

Fords arī atzina, ka nevar sniegt pilsētas padomei garantijas, ka vairāk nekādu atklāsmju šajā skandālā nebūs.

Padome patlaban debatē par rezolūciju, kurā mērs lūgts doties atvaļinājumā.

Fords jau 5.novembrī publiski atzina, ka ir smēķējis kreku, vienlaikus viņš gan uzsvēra, ka nav kļuvis par narkomānu.

Kopš mediju rīcībā pirms vairākiem mēnešiem nonāca videomateriāls, kurā, pēc visa spriežot, Fords redzams smēķējam kreku, Kanādas sabiedrībā pastāvīgi skan aicinājumi, lai Fords pamet amatu.

Toronto policijas priekšnieks Bils Blērs preses konferencē 31.oktobrī apliecināja, ka policijas rīcībā ir video, kurā Toronto mērs redzams smēķējam kreku.

Ziņas par 90 sekunžu klipa eksistenci, par kuru jau maijā ziņoja Kanādas lielākais laikraksts "Toronto Star" un ASV baumu portāls "Gawker", Kanādas sabiedrībā izraisīja sašutumu.

Ar laikrakstu "Toronto Star" sazinājies kāds narkodīleris, kurš meklējis pircēju ar mobilo telefonu uzņemtajam video. To esot uzfilmējis cilvēks, kurš mēram pārdevis narkotikas. Laikraksta pārstāvji video noskatījušies, bet atteikušies par to maksāt.

Pēc Blēra paziņojuma par policijas rīcībā esošo klipu, mērs vairākkārt atvainojies par savām "kļūdām", tomēr līdz pat 5.novembrim spītīgi noraidīja apsūdzības narkotiku lietošanā un aicinājumus atkāpties. Viņš arī solījis nākamgad no jauna kandidēt uz mēra amatu.

Fords un viņa advokāts aicinājuši policiju nodot video atklātībai, tomēr Blērs atteicies to darīt, sakot, ka videomateriāls ir krimināllietas liecība, kas tagad nodota tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!