Foto: AP/Scanpix

Tunisijas galvaspilsētā Tunisā trešdien nošauts opozīcijas politiķis Šokri Belaida, atsaucoties uz amatpersonām un nogalinātā brāli, vēsta raidsabiedrība BBC.

Belaida nošauts ar šāvienu kaklā pie savas mājas, kad devies uz darbu, vēsta BBC. Aģentūra "Reuters", atsaucoties uz avotiem politiskajā aprindās ziņo, ka vīrietis sašauts četras reizes. Belaidabijis kreisi noskaņotās Demokrātisko patriotu partijas koordinators.

"Mans brālis ir noslepkavots, es esmu izmisis un nomākts," aģentūra AFP citē politiķa brāli Abdelmadžidu Belaidu. Pagaidām nav zināms, kurš ir atbildīgs par uzbrukumu, ko jau nosodīja Tunisijas premjers Hamadi Džebali.

Tunisijā pašlaik ir politiskā krīze, jo ilgi gaidītās sarunas par "Ennahda" partijas vadītās valdības paplašināšanu, iekļaujot koalīcija vairāk partiju, ir izjukušas, skaidro BBC.

BelaidA bija atpazīstams oponents mēreno islāmistu vadītajai valdībai, kas pie varas nāca pēc 2011. gada oktobra - pirmajām parlamenta vēlēšanām pēc Arābu pavasara nemieriem šajā valstī. Sestdien Belaida apsūdzēja "Ennahda", ka tās algotņi uzbrukuši Demokrātisko patriotu sanāksmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!