Foto: morgueFile

Turcijas parlaments piektdien ir atbalstījis pretrunīgi vērtētu likumu, kas paredz ierobežot alkohola patēriņu un reklāmu pārsvarā musulmaņu apdzīvotajā valstī, vēsta televīzijas kanāls "Al Jazeera".

Likums paredz aizliegumu alkoholisko dzērienu ražotājiem sponsorēt pasākumus un ierobežo vietas, kur alkoholu var patērēt. Tāpat noteikts aizliegums tirgot grādīgos dzērienus no desmitiem vakarā līdz sešiem rītā.

Televīzijā, filmās un mūzikas videoklipos nedrīkst būt saturs, kas var veicināt alkohola patērēšanu, paredz jaunais likums. Tas arī paredz bargākus sodus par transportlīdzekļa vadīšanu reibumā, ļaujot dzērājšoferus sodīt pat ar divu gadu ieslodzījumu.

Likuma mērķis ir aizsargāt sabiedrību, galvenokārt bērnus, no alkohola kaitīgās ietekmes, pamato izmaiņu atbalstītāji. Savukārt kritiķi šai solī saskata konservatīvās politikas pieaugumu un iejaukšanos cilvēku privātajā dzīvē.

Lai likums stātos spēkā, tas vēl jāparaksta valsts prezidentam Abullam Gilam.

Vairāk nekā desmit gadu pie varas esošā premjera Radžepa Tajipa Erdogana valdība laiku pa laikam bijusi apsūdzēta par pārlieku konservatīvismu, norāda "Al Jazeera".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!