Foto: AP/Scanpix

Turcijas ūdeņos trešdien noslīka vismaz deviņi sīriešu migranti, nogrimstot divām laivām, ar kurām viņi mēģināja sasniegt Grieķiju, paziņoja Turcijas krasta apsardzes ierēdnis.

Viena stikla šķiedras laiva nogrima pēc izbraukšanas no Bodrumas pussalas uz Grieķijai piederošo Kosas salu. Tajā bija 16 sīrieši, no kuriem septiņi gājuši bojā, seši pazuduši bez vēsts un trīs izglābti.

Pie Bodrumas nogrimstot otrai laivai, kas veda sešus sīriešus uz Kosu, gāja bojā divi cilvēki, divi pazuda bez vēsts un divi tika izglābti.

Turcijas krasta apsardze devās uz šo katastrofu vietām, kad no jūras puses sadzirdēja saucienus pēc palīdzības.

Pēdējās nedēļas laikā ir ievērojami pieaudzis nelegālo migrantu skaits – galvenokārt no Sīrijas, Afganistānas, Pakistānas un Āfrikas, kas pa jūru mēģina no Turcijas nokļūt Grieķijā, cerot uz jaunu dzīvi Eiropas Savienībā (ES).

Turcijas valdība otrdien paziņoja, ka krasta apsardze Egejas jūrā izglābusi vairāk nekā 42 tūkstošus migrantu kopš gada sākuma, tai skaitā vairāk nekā 2160 pēdējās nedēļas laikā.

Migranti, no kuriem daudzi samaksājuši vairāk nekā 1000 ASV dolāru cilvēku kontrabandistiem par riskanto pārvešanu, mēģina izmantot mierīgo vasaras laiku, kas ir vislabvēlīgākais šādiem braucieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!