Foto: AFP/Scanpix
Krievijas un Ukrainas specdienesti ir izjaukuši teroristu plānu sarīkot atentātu pret Krievijas premjerministru Vladimiru Putinu drīz pēc 4.martā paredzētajām Krievijas prezidenta vēlēšanām, kurās Putins cer uzvarēt, pirmdien ziņoja Krievijas televīzijas Pirmais kanāls.

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs sarunā ar ziņu aģentūru "Interfax" nenoliedza šo informāciju, bet atturējās no komentāriem.

TV parādīja divus vīriešus, kas pēc izsludināšanas starptautiskā meklēšanā tikuši aizturēti Ukrainas pilsētā Odesā. Aizturētie sacīja, ka viņi čečenu kaujinieku komandiera Doku Umarova uzdevumā Odesā gatavojuši šo atentātu un plānojuši to īstenot Maskavā.

Pirmais kanāls ziņoja, ka bijuši pavisam trīs sazvērnieki, kas "ar skaidriem norādījumiem no Doku Umarova pārstāvjiem" ieradušies Ukrainā no Apvienotajiem Arābu Emirātiem caur Turciju. Viens no viņiem janvāra sākumā gājis bojā sprādzienā, pēc kura tika uzsākta izmeklēšana.

"Viņi mums sacīja, lai vispirms ierodamies Odesā un apgūstam spridzekļu izgatavošanu. Vēlāk Maskavā mums būtu jāsarīko uzbrukumi tirdzniecības objektiem, kam sekotu atentāta mēģinājums pret Putinu," sacīja viens no aizturētajiem Iļja Pjanzins.

Otram aizturētajam Adamam Osmajevam piederošā klēpjdatorā tika demonstrēts videoieraksts, kurā redzams, kā Putins iekāpj savā automobilī.

"Tas tika darīts tāpēc, lai mēs saprastu, kā viņš tiek aizsargāts. Galīgais mērķis bija ierasties Maskavā un mēģināt sarīkot atentāta mēģinājumu pret premjeru Putinu. Termiņš bija pēc Krievijas prezidenta vēlēšanām," sacīja Osmajevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!