Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pēc Ukrainas Iekšlietu ministrijas, bruņoto spēku un Drošības dienestu pārtvertajām sarunām, kā arī sagūstīto kaujinieku sniegtajiem datiem kaujinieku rindās vairojas panika un demoralizācija, paziņojis Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Zorjans Škirjaks.

Viņš savā "Facebook" lapā raksta, ka aplenkumā Doņeckā nonākušais teroristu līderis Igors Girkins jeb Strelkovs bēdzis no pilsētas.

"Krievu teroristu bandās novērota masveida dezertēšana. Kaujinieki apzinās atmaksas neizbēgamību un savu nolemtību. Ukrainā viņus iznīcinās pretterorisma operācijas spēki, bet uz Krieviju viņi neaizbēgs, jo tur viņus gaida nošaušana, tā ir tieša Putina pavēle. Turklāt ir apstiprinājusies Kremļa pavēle iznīcināt teroristu vadoņus," raksta Škirjaks.

Ir operatīva informācija, ka Donbasā tuvākajās dienās ieradīsies Galvenās izlūkošanas pārvaldes un Federālā Drošības dienesta "likvidācijas brigāde, lai izpildītu spriedumu", norādīja Škirjaks. Pēc viņa teiktā, tas licis daudziem kaujinieki aizdomāties "par savas ādas glābšanu".

"Vieni atrod iespējas un mēģina slēpties mierīgo iedzīvotāju vidū. Citi padodas gūstā un aktīvi sniedz ziņas par saviem krievu saimniekiem. No Doņeckas aizbēdzis terorists Borodajs un asiņainais Girkins. Pēdējais tagad kauc kā nepiebeigta cūka un prasa Putinam palīdzību, draudot pamest Antracītu un bēgt. Vispār viņš saprot, ka ir nolemts. Tāpēc neatjēdzoties dzer, ko apstiprina ne tikai aculiecinieki, bet arī gūstekņi no viņa bandas," raksta Škirjaks.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!