Foto: Reuters/Scanpix

Kremļa vadītajā militārajā kampaņā pret Ukrainu jau ir krituši vairāk nekā 3500 Krievijas karavīru, atsaucoties uz Krievijas cilvēktiesību aktīvisti Jeļenu Vasiļjevu, vēsta vietne "Euromaidanpress".

Tikmēr Krievijas medijos par šiem zaudējumiem nerunā, par Vasiļjevas aprēķiniem var lasīt vien sociālajos tīklos un Ukrainas medijos. Tas Krievijas iedzīvotājiem rada sajūtu, ka karš Ukrainā tos tieši neskar, norāda vietne.

"Krievi domā, ka karš Ukrainā viņus neskar," laikraksts "Novije Izvestije" citē Krievijas Karavīru māšu apvienības vadītāju Valentīnu Meļņikovu. Viņa norāda, ka "cilvēki nesaprot, kas notiek" un ir pasīvi pat tad, kad kritušo skaits aug un nav vairs veiksmīgi noslēpjams un noliedzams.

Jau identificētajiem Ukrainā kritušajiem nesen pievienojušies vēl 1000 no Ukrainas ievestu karavīru ķermeņu, no kuriem vārdi un uzvārdi pagaidām zināmi aptuveni trešdaļai, aktīviste Vasiļjeva atklāja Ukrainas televīzijas kanālam TSN.

Vasiļjeva norāda, ka, aprēķinot kritušo skaitu, tiek ņemti vērā tikai dažādu avotu apstiprināti dati. Viņa aicina Krievijas mātes neklusēt, jo starp kritušajiem var būt arī viņu bērni.

Kamēr Krievijā karavīru bojāeja kaimiņvalstī tiek slēpta, Ukrainā iedzīvotāji godina savus kritušos. Internetā publicēts aizkustinošs video, kurā redzams, kā iedzīvotāji, nometušies uz ceļiem, sagaida krituša karavīra ievešanu.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Kremlis, kurš ir realizējis Krimas okupāciju un kuru uzskata par Ukrainas konflikta galveno virzītāju, noliedz, ka apbruņo prokrieviskos kaujiniekus un savu karavīru klātbūtni kaimiņvalstī.

Savukārt Krievijas žurnālistiem liegta iespēja apmeklēt kapus, kur, iespējams, apglabāti Ukrainā krituši Krievijas desantnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!