Foto: AFP/Scanpix
"Donbass" brīvprātīgo partizānu bataljons pieņēmis Ukrainas iekšlietu ministra Arsēna Avakova piedāvājumu un iekļāvies Ukrainas drošības sistēmā, pieņemot zemessardzes vienības statusu, vēsta „Unian.ua”.

Avakovs jauno bataljonu, kurš praktiski sastāvēs no bijušajiem brīvprātīgajiem partizāniem, nodēvējis par īpaša nolūka militāro vienību. Jaunais bataljons pārstāvēs Ukrainu nemierīgajos austrumu reģionus, tajā būs minimāla birokrātijas klātbūtne, un kaujinieki varēs saglabāt savas partizānu tradīcijas.

Bataljona līderis ir 40 gadus vecais Semjons Semenčenko, kurš pirms Ukrainas nemieriem nesen tikai atvaļinājās no militārā dienesta un bija cerējis pievērsties mierīgākai dzīvei uzņēmējdarbībā.

Semečenko vadībā darbojas 120 vīri, kas, neatkarīgi no Ukrainas varas iestādēm, centušies cīnīties pret separātistiem Doņeckā.

Foto - "Donbass" brīvprātīgo apmācības:

Semečenko atzinis, ka bataljonā vīru skaits pieaug, sākot no tikko kā pilngadīgiem jauniešiem, beidzot ar pieredzējušiem militāristiem. Mežos notiekot apmācības, kur vecākie apmāca jaunos rīkoties ar automātiem un granātām. Lēmumu iekļauties Ukrainas drošības sistēmā bataljons pieņēmis kopējā kaujinieku apspriedē.

Prestižais britu medijs „Financial Times” izpētījis, ka šāda tipa vienības kļūst arvien populārākas arī citās Austrumukrainas pilsētās, kur vietējie iedzīvotāji nevēlas turpmāko reģiona nākotni redzēt pietuvinātu Krievijai. Medijs gan norāda uz bažām, ka daudzi no brīvprātīgo kaujiniekiem ir jauni un nepieredzējuši, līdz ar to kaujas situācijā ir lielāks risks iet bojā nevainīgiem civiliedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!