Ukrainas valdība un prokrieviskie separātisti piektdien, 5.septembrī, Minskā parakstījuši vienošanos par pamieru, kas stāsies spēkā piektdien, vēsta portāls "Unian.net".

Pamiers iestāsies pulksten 18. Ukrainas prezidents Petro Porošenko apliecinājis, ka pamiera protokols ar separātistiem ir parakstīts.

"Protokols par uguns pārtraukšanu stājas spēkā pulksten 18 pēc Kijevas laika. Tas sastāv no 14 punktiem, kuros atrunāti pamiera noteikumi, tostarp apmainīšanās ar ķīlniekiem," uz aģentūras "Interfakss" ziņoto atsaucas raidsabiedrība BBC.

Prošeno izteicis cerības, ka šīs vienošanās netiks pārkāpta.

Ukrainas prezidenta mājaslapā ievietots paziņojums, kurā teikts, ka viņš ir devis pavēli Ukrainas Bruņotajiem spēkiem pulksten 18 pārtraukt uguni. Šāda pavēle ir izdota, pamatojoties uz Ukrainas prezidenta Miera plāna Trīspusējās kontaktgrupas sēdē parakstīto protokolu. Paziņojumā arī teikts, ka Krievija prezidents Vladimirs Putins aicinājis nelikumīgos formējumus, kuri karo Donbasā, pārtraukt uguni.

Visi Ukrainas pretterorisma operācijas spēki noteiktajā laikā pārtraukuši uguni, vēsta aģentūra "Unian".

Ukrainas Nacionālās drošības padomes pārstāvis Andrejs Lisenko arī paziņojis, ka Ukraina ir gatava tuvākajā laikā sākt gūstekņu apmaiņu. Viņaprāt, tas varētu notikt sestdien, 6.septembrī.

Pamiera vienošanās panākta tā dāvātās kontaktgrupas otrajā tikšanās reizē. Sarunās piedalījās EDSO pārstāvji, Ukrainas bijušais prezidents Leonīds Kučma, Krievijas vēstnieks Ukrainā Mihails Zurabovs un pašpasludinātās "Doņeckas Tautas republikas" pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!