Tikai divas stundas pēc 11.maija "referenduma" norises beigām Doņeckas pašpasludinātās republikas pārstāvji lūguši Krievijai uzņemt reģionu tās sastāvā, ziņo "The Guardian".

Viens no Doņeckas separātistu līderiem Deniss Pušilins norādījis žurnālistiem, ka Doņecka jau lūgusi Maskavai, lai tā reģionu uzņemtu Krievijas sastāvā. Pušilins pēc referenduma rezultātu paziņošanas, uzrunājot pūli, minējis, ka jauns referendums par pievienošanos Krievijai neesot vajadzīgs. Tautas griba esot pausta arī balsojumā par atdalīšanos no Ukrainas, ziņo CNN.

Britu "The Guardian" gan prognozē, ka, visticamāk, Doņeckas gadījumā Krievija nerīkosies pēc tāda paša scenārija kā Krimā, proti, pasludinot pussalu un tās autonomo pilsētu Sevastapoli par 84. un 85. Krievijas reģionu.

Krievija savukārt paziņojusi, ka rūpīgi sekojusi līdzi referenduma norisei Austrumukrainā, tomēr nekādus publiskus komentārus par Doņeckas izteikto vēlmi pievienoties Krievijai Kremlis gan nav sniedzis. Par Pušilina paziņojumu komentārus nav snieguši arī rietumvalstu politiskie līderi.

Jau ziņots, ka 11.maijā separātiskie Austrumukrainas reģioni rīkoja referendumus, kuros, kā liecina nemiernieku sniegtā informācija, tika pausta pārliecinoša vēlētāju griba atdalīties no Ukrainas.

Eiropas Savienība (ES), reaģējot uz notikušajiem referendumiem, papildināja pret Krieviju vērsto sankciju sarakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!