Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas pagaidu valdības vadītāja amatam trešdienas vakarā izvirzīts līdz šim opozīcijā bijušās politiskās partijas "Batkivščina" parlamenta frakcijas priekšsēdētājs Arsēnijs Jaceņuks, ziņo ārvalstu mediji.

Jaceņuks līdz šim bija viens no redzamākajiem pagājušajā nedēļā gāztā prezidenta Viktora Janukoviča opozīcijas līderiem.

Trešdienas vakarā jau ir zināms gandrīz viss pagaidu valdības sastāvs, tostarp tas, ka Jaceņuka vadītajā pagaidu valdībā būs divi vicepremjeri - par eirointegrācijas jautājumiem atbildēs vicepremjers Boriss Tarasjuks, bet vicepremjere humanitārās politikas jautājumos varētu būt Olga Bogomoļeca. Pagaidām vēl nav panākta vienošanās par aizsardzības ministra amata kandidātu un infrastruktūras ministra amata kandidātu.

Ukrainas valdība un Nacionālā banka vēl šonedēļ sola publiskot krīzes pārvarēšanas programmu un ieviest pasākumus, kuru mērķis ir apturēt kapitāla aizplūšanu no Ukrainas. Centrālā banka arīdzan gatavojas tikties ar Ukrainas banku vadītājiem, lai apspriestu plānu, kā apturēt ieguldījumu aizplūšanu no bankām, neieviešot noguldījumu izņemšanas ierobežojumus, ziņo "epravda.com.ua".

Trešdien Ukrainas Nacionālajā bankā notikušās apspriedes laikā izskanējis, ka jau tuvākajās dienās valstī varētu ierasties Starptautiskā Valūtas fonda misija.

 "Delfi" jau ziņoja, ka, saskaņā ar Ukrainas amatpersonu teikto, Valsts kase patlaban ir tukša, bet Eiropas Savienība ir solījusi defolta priekšā esošajai valstij piešķirt aizdevumu vismaz 20 miljardu eiro apmērā. Trešdien arī kļuvis zināms, ka Ukrainas pagaidu amatpersonas plāno vēl līdz šā gada 25. maijā paredzētajām prezidenta vēlēšanām parakstīt asociācijas līgumu ar Eiropas Savienību. 

Kā zināms, tieši Janukoviča un toreizējā premjera Mikolas Azarova atteikšanās parakstīt šo lēmumu pērnā gada novembra nogalē izraisīja protestus un tiem sekojošu asinsizliešanu, kuras iznākumā tika gāzts Janukovičs. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!