Foto: kyivpost.com
Naktī no svētdienas uz pirmdienu Kotovskas pilsētā, Odesā, no opozicionāru rokām kritis arī otrs Ļeņina piemineklis Ukrainā, vēsta "kyivpost.com".

Piemineklis nav nogāzts pilnība, tam norauta galva un rokas.

Pagaidām Ukrainas medijiem  nav informācijas, kas ir šī nodarījuma vaininieki. Tāpat arī varas iestādes par šo notikumu pagaidām klusē. 

Svētdien aptuveni 20 jauniešu Kijevas centrā ar trosēm nogāza pilsētas centrālā laukuma ļeninekli.

Jau ziņots, ka 21.novembrī Ukrainas valdība nolēma pārtraukt gatavošanos asociācijas līguma ar ES parakstīšanai. Šajā pat dienā, protestējot pret šo valdības soli, cilvēki pulcējās demonstrācijā Kijevas Neatkarības laukumā. Protesta akcijas turpinājās arī nākamajās dienās kā Kijevā, tā arī citās Ukrainas pilsētās.

Jau ziņots, ka naktī uz 30.novembri milicija, pielietojot brutālu spēku, Kijevas protesta akcijas dalībniekus izklīdināja. Cietsirdīgā milicijas rīcība izraisīja šoku Ukrainas sabiedrībā, un protesta akcijas sākās ar jaunu spēku - vairs jau ne tikai pret valdības atteikšanos no integrācijas ar ES, bet arī pret milicijas brutalitāti un valsts vadību, kas šādas metodes atbalsta.

30.novembrī protesta demonstrācijās Kijevas centrā pulcējās 10-15 tūkstoši cilvēku, bet 1.decembrī - vismaz pusmiljons cilvēku.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!