Foto: AFP/Scanpix

Imigrantu pieplūduma ierobežošanai paredzētā žoga celtniecību gar Serbijas robežu Ungārija iecerējusi pabeigt līdz novembrim, atklājis valdošās partijas likumdevējs Antals Rogans.

Ungārija iecerējusi uzbūvēt gar robežu 175 kilometrus garu un četrus metrus augstu žogu.

Ungārija dienvidos robežojas ar Serbiju, kas nav Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts, kā arī ar Rumāniju un Horvātiju, kuras ir ES valstis, bet nav Šengenas zonā.

Pēdējo divu gadu laikā Ungārija kļuvusi par vienu no galvenajiem tranzīta maršrutiem, pa kuru cilvēki no Afganistānas, Irākas, Sīrijas un Kosovas cer nokļūt Austrijā un Vācijā.

Šogad Ungārijas teritorijā iekļuvis jau 81 000 nelegālo imigrantu, kas ir divtik kā visā pagājušajā gadā. Vairums no viņiem ieradušies no Serbijas.

Tomēr lielākā daļa šo nelegālo imigrantu vēlas doties uz Rietumeiropu, lai pieprasītu tur patvērumu, nevis palikt Ungārijā. Šogad šādu imigrantu skaits varētu sasniegt 200 000 līdz 300 000, laikrakstam "Magyar Hirlap" norādīja Rogans, kurš ir Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna konservatīvās partijas "Fidesz" parlamenta frakcijas vadītājs.

"Tādēļ sevišķi pamatoti ir pabeigt žogu gar Serbijas-Ungārijas robežu, cik ātri vien iespējams, līdz novembrim," uzsvēra politiķis.

Nelegālo imigrantu jautājums Ungārijā kļuvis par vienu no aktuālākajiem, un valdība sākusi reklāmas kampaņu, aicinot imigrantus ievērot Ungārijas likumus un paužot satraukumu, ka imigranti varētu atņemt ungāriem darbvietas.

Žoga celtniecība, kas jau sākusies, izpelnījusies pretrunīgus vērtējumus. Serbija un ANO Bēgļu aģentūra to nosodījušas.

Rogans atzina, ka par to var diskutēt, bet norādīja, ka nezina labāku risinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!