Foto: EPA-AFI

Gruzijas eksprezidents un tagadējais Ukrainas prezidenta padomnieks Mihails Saakašvili uzskata, ka uz Ukrainu ir jāsūta ieroči, un nepiekrīt, ka tas varētu saasināt konfliktu.

"Daži uzskata, ka ieroču sūtīšana uz Ukrainu novedīs pie situācijas eskalācijas, ka agresoru ir jānomierina, nevis jākaitina, lai nomierinās un liek mūs mierā. Tas nestrādā - Putins valda ar vardarbību. Kaut kad tā vardarbība beigsies, bet jautājums, ko tas visai pasaulei maksās. Viņu neizdosies nomierināt. Pasaulei jārīkojas nekavējoties, citādi mums visiem vēlāk būs jāmaksā daudz augstāka cena. Turklāt, iespējams, tāpat kā [Borisam] Ņemcovam, dažiem cilvēkiem un valstīm, tas jau būs daudz par vēlu," intervijā telekanālam "Foc News" pavēstījis Saakašvili.

Gruzijas bijušais prezidents, kurš patlaban ir Ukrainas prezidenta Petro Porošenko padomnieks, nodarbojas arī ar jautājumiem, kas saistīti ar ieroču sūtīšanu uz Ukrainu. Saakašvili, stājoties amatā Ukrainā, paziņoja, ka patlaban svarīgākais ir nodrošināt Ukrainai ieročus un ka šo jautājumu kādu laiku koordinēs viņš.

Tikmēr Gruzijas ģenerālprokuratūra vērsusies pie Ukrainas kolēģiem ar lūgumu izdot meklēšanā izsludināto Saakašvili, kā arī aizbēgušo bijušo tieslietu ministru Zurabu Adeišvili, kurš arī patlaban konsultē Ukrainas valdību. Gruzijā bijušais prezidents un bijušais tieslietu ministrs aizmuguriski notiesāti. Saakašvili uzrādītas četras apsūdzības, kuras viņš noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!