Aizvadītās diennakts laikā notikuši četri uzbrukumi Ukrainas pilsētas Doņeckas lidostai, bet sešos no rīta sācies jauns masīvs uzbrukums lidostu aizsargājošo Ukrainas karavīru pozīcijām, atsaucoties uz Militāri politisko pētījumu centra vadītāju Dmitriju Timčuku, ceturtdien vēsta aģentūra UNIAN.

Pavisam diennakts laikā fiksētas vairāk nekā 30 Ukrainas pozīciju apšaudes, kurās prokrieviskie kaujinieki pielietojuši tankus, mīnmetējus, artilēriju, reaktīvo raķešu sistēmas, informē Timčuks.

Fiksēta kārtējā Krievijas militārās tehnikas kolonnas iebraukšana Ukrainā. Saskaņā ar Timčuka rīcībā esošo informāciju caur robežpārejas punktu "Izvarino" Ukrainā iebraucis tanks, 18 kājnieku kaujas mašīnas un 20 kravas automašīnas.

Vienlaicīgi novērots, ka no Ukrainas uz Krieviju izvesti divi reaktīvās artilērijas kompleksi "Grad", četras kājnieku kaujas mašīnas un 47 kravas automobiļi.

Vēstīts, ka pēdējās nedēļās galvenās sadursmes starp prokremliskajiem spēkiem un Ukrainas karavīriem notiek ap Doņeckas lidostu, kuru karavīri aizsargā pastāvīgās apšaudēs. Svētdien lidosta piedzīvojusi vairākus tanku uzbrukumus, bet kādā video redzams, kā kaujinieki no mīnmetēja apšauda lidostu, uguni koriģējot ar bezpilota lidaparātu.

Doņeckas lidosta kaujās ir smagi cietusi.  



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!