Foto: White House

ASV varētu arī atlikt militāru uzbrukumu Sīrijai, ja tās īpašumā esošie ķīmiskie ieroči tiks nodoti starptautiskai kontrolei, paziņojis ASV prezidents Baraks Obama, ziņo raidsabiedrība BBC.

Uzbrukumu varētu atlikt, ja ķīmiskie ieroči tiktu nodoti starptautiskajai kontrolei, medijiem atzinis Obama, vienlaikus gan norādot, ka ir skeptisks par to, ka Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms to patiešām darīs.

Jau ziņots, ka ASV Senāta vairākuma līderis Harijs Rīds pirmdien paziņoja, ka atliek balsojumu par militāra spēka pielietošanu Sīrijā, lai ļautu prezidentam Barakam Obamam publiski izklāstīt savus apsvērumus šajā jautājumā.

Nedaudz agrāk pirmdien svarīgākais Obamas sabiedrotais Kongresā bija balsojumu par šo nozīmīgo jautājumu ieplānojis rīkot trešdien, tomēr vēlāk no šīs ieceres atteicās, lai ļautu prezidentam labāk izklāstīt savus apsvērumus par uzbrukumu Sīrijai.

Kā ziņots, 21.augustā uzbrukumā, kas notika Damaskas pievārtē, domājams, tika izmantoti ķīmiskie ieroči. Uzbrukumā dzīvību zaudēja vairāki simti cilvēku. Nemiernieki, kā arī dažas Rietumu un arābu valstis ķīmisko ieroču izmantošanā apsūdz Sīrijas valdību, bet oficiālā Damaska, Krievija un Ķīna - pašus nemierniekus.

Daudzas Rietumu un attīstības valstis pret nemiernieku apsūdzībām izturas piesardzīgi un aicina sagaidīt ANO inspektoru ziņojumu šajā lietā. Taču ASV un Francija pēc 21.augusta notikumiem aktīvi aģitē par militāras intervences sākšanu Sīrijā. Sākotnēji šo ieceri atbalstīja arī Lielbritānijas valdība, tomēr parlaments augusta nogalē nobalsoja pret valsts līdzdalību karā pret Sīriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!