Foto: AP/Scanpix

Romas pāvests Francisks ir licis pamest par dārgu naudu atjaunoto rezidenci un atstādinājis no amata Vācijas katoļu garīdznieku, kurš medijos jau ieguvis apzīmējumu "luksusa bīskaps", vēsta aģentūra "Euronews".

Pāvesta rīkojums seko nesen atklātībā nākušiem faktiem, ka Vācijas pilsētas Limburgas bīskaps Francs Peters Terbats fon Elsts rezidences projektā iztērējis 31 miljonu dolāru (16 miljoni latu). Tāpat izskanēja ziņas, ka uz Indiju apciemot nabagos garīdznieks devies pirmās klases avioreisā.

Ziņas par dāsnajiem izdevumiem laikā, kad pāvests aicina uz pazemību un kalpošanu nabagajiem, saniknoja Vācijas katoļus, kas sarīkoja protestus pie katedrāles, kurā kalpo bīskaps.

Vatikāna sākotnējā auditā pagājušajā mēnesī noskaidrots, ka rezidences iekārtošanai iztērēts vismaz sešas reizes vairāk naudas, nekā sākotnēji plānots.

Garīdznieks ir atvainojies par "neuzmanību vai saviem kļūdainajiem spriedumiem", bet noliedz, ka būtu darījis ko nelikumīgu.

Foto: AP/Scanpix

Francisks jau kopš stāšanās amatā iestājas par pieticību un pret garīdznieku izšķērdību. Viņš pats ir atteicies no dzīves greznajā pāvesta pilī un mitinās apartamentos Vatikānā. Pasaules līderus pielikt punktu naudas kultam un palīdzēt nabagajiem.

Nesenajās vizītēs Lampedūzās salā un Brazīlijā katoļu galva pārvietojās ar "Fiat" automašīnu, nevis "Mercedes Benz", ko izmantoja viņa priekšgājējs Benedikts XVI.

Jūnijā pāvests brīdināja topošos priesterus un mūķenes izvairīties no ātrām automašīnām, sakot, ka "tas sāpina manu sirdi, kad es redzu mācītāju ar jaunākā izlaiduma automašīnu", norāda "The Telegraph".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!