Foto: RIA Novosti/Scanpix

Berlīnes tiesa trešdien atcēlusi prokremliskajai baikeru bandai "Nakts vilki" ("Night Wolves") noteikto aizliegumu iebraukt Vācijā.

Vācijas federālā policija pagājušajā mēnesī aizliedza krievu baikeriem iebraukt valstī, pēc tam kad "Nakts vilku" plāns doties kolektīvā braucienā cauri vairākām Eiropas valstīm par godu tā dēvētās lielās uzvaras gadadienai bija izpelnījies sabiedrības kritiku.

Tomēr Berlīnes administratīvā tiesa trešdien nosprieda - nav pietiekamu pierādījumu, ka krievu baikeri rada draudus sabiedriskajai kārtībai, iekšējai drošībai un starptautiskajām attiecībām.

Tiesa līdz ar to atzina, ka baikeru Itālijā izdotās vīzas, kas viņiem ļauj ceļot Eiropas Savienībā, arī Vācijā ir derīgas.

Atbilstoši sākotnējam plānam motociklisti braucienā par godu "lielās uzvaras" gadadienai cerēja apmeklēt Minsku, Brestu, Vroclavu, Brno, Bratislavu, Vīni, Minheni un Prāgu, bet noslēgt braucienu 9.maijā Berlīnē.

Kaut arī Polijā un Lietuvā viņiem iebraukšana tika liegta, ceturtdien "Nakts vilku" pārstāvji uzradās Čehijā, bet no turienes tālāk devās uz Slovākiju un Austriju.

Svētdien neliela krievu baikeru grupa iebrauca no Austrijas Vācijā. Tiesa gan, Vācijas policija paziņoja, ka neviens no valstī iebraukušajiem krievu motociklistiem nav "Nakts vilku" biedrs, bet gan viņu ģimenes locekļi un klubam simpatizējoši ļaudis.

Rakstnieks un blogeris Alekss Ekslers pirmdien savā blogā radio "Eho Moskvi" tīmekļa vietnē skaidroja, ka, apkopojot Krievijas mediju un "Nakts vilku" bloga informāciju, jāsecina, ka "baikeru kolonnā" Vācijā ir viens motocikls, ar kuru turklāt brauc Austrijas pilsonis.

"Tas ir, es pareizi saprotu, ka "Nakts vilku" "baikeru kolonnā" bija viens motocikls ar Austrijas pilsoni, pāris automobiļu ar diplomātiem un vēl viens nenoskaidrots transporta līdzeklis, nezinu, iespējams, skrejritenis," bloga ierakstā ironizēja rakstnieks.

"Nakts vilki" patrulējuši Krievijas okupētajā Krimā un tur vērsušies pret Ukrainas aktīvistiem, ar to izpelnoties Putina apbalvojumus. Klubs arī atbalstījis aicinājumus anektēt Krimu.

"Nakts vilki" ir arī viens no grupējumiem, kas uzstājas kā Kremļa inspirētās fašistiskās trieciennieku kustības "Antimaidans" dibinātājorganizācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!