Foto: AFP/Scanpix

Sirgstošais Venecuēlas prezidents Ugo Čavess turpina vadīt valsti no Karakasas militārās slimnīcas, kur viņš iziet jaunu ķīmijterapijas kursu, apgalvo Venecuēlas viceprezidents Nikolass Maduro.

"Viņš ir informēts un turpina darbu kā mūsu vadonis," uzrunā nacionālajā televīzijā sestdien paziņoja Maduro.

Maduro iepriekšējā dienā atklāja, ka Čavesam sākts jauns ķīmijterapijas kurss pēc atgriešanās no Kubas, kur viņam decembrī tika veikta jau ceturtā vēža operācija.

Čavess un viņa ārsti Kubā nolēmuši sākt ķīmijterapiju pēc viņa stāvokļa uzlabošanās janvārī, atklāja Maduro.

Pagājušo ceturtdien valdība paziņoja, ka Čavess joprojām cieš no plaušu infekcijas un situācija nav labvēlīga. Bet jau nākamajā dienā Maduro informēja, ka Čavesam ar palīgiem bijusi piecas stundas gara tikšanās, kuras gaitā spriests par tautsaimniecības jautājumiem. Čavess instrukcijas nodevis rakstveidā, jo traheostomas dēļ viņam ir grūtības sarunāties.

Opozīcija apšauba paziņojumus par Čavesa stāvokli un apgalvojumus par viņa līdzdalību politiskajos procesos, jautājot kādēļ nav izplatītas fotogrāfijas, ja reiz šāda tikšanās patiešām notikusi.

Taču Maduro sestdien atkārtoti uzstāja, ka Čavesa pēdējās instrukcijas par politiskajiem, sociālajiem un ekonomikas pasākumiem nosūtījis piektdien, mudinot Venecuēlas valdību "turpināt nostiprināt ekonomiku, lai stātos pretī parazītisko buržuju ekonomiskajam karam".

Čavess ar vēzi cīnās kopš 2011.gada jūnija un pārcietis jau četras operācijas un vairākus terapijas kursus. Venecuēlas valdība neizpauž Čavesa audzēja lokalizāciju un smaguma pakāpi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!