Foto: AFP/Scanpix

Vētrā, kas otrdien plosījās Lielbritānijā un radīja haosu gaisa, jūras un dzelzceļa satiksmē, ir gājuši bojā divi cilvēki, paziņoja policija un krasta apsardze.

Mikroautobusa šoferis vecumā virs 50 gadiem zaudēja dzīvību, kad viņa automašīnu sadragāja krītošs ozols Tanbridžvelsas pilsētā uz dienvidaustrumiem no Londonas.

Viens vīrietis gāja bojā, kad ķimikāliju tankkuģim Lamanšā trāpīja liels vilnis. Viņš zaudēja samaņu un ar karaflotes helikopteru tika evakuēts no šī kuģa, bet vēlāk nomira slimnīcā.

Skotijas rietumos Danūnā pieci cilvēki tika ievainoti, kad stiprs vējš apgāza treilerus. 15 cilvēki tika izglābti no kuģa, kuru vējš bija aizpūtis no kuģubūvētavas, kur tā tika remontēta.

Spēcīga vēja dēļ, kura stiprums sasniedza 44 metrus sekundē, uz vairākām stundām tika slēgta satiksme Lamanša ostā Duvrā, kā arī bija arī nopietni traucēta aviosatiksme Skotijā un dzelzceļa satiksme starp Angliju un Skotiju. Skotijas lielākajā lidostā Glāzgovā tika atcelti vismaz 35 reisi, bet Edinburgas lidostā - 40 reisi.

Ziemeļīrijā krītoši koki un stiprs vējš sabojāja elektrolīnijas, pārtraucot elektroenerģijas piegādi 10 tūkstošiem nekustamo īpašumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!