Foto: Kadrs no video

No Krievijas Ukrainā iebraukušais prokrievisko separātistu atbalstītājs Aleksandrs Možajevs, kurš plašāk pazīstams kā bārdainais separātists "Babajs", internetā ievietotā video piedraudējis nogalināt jaunievēlēto Ukrainas prezidentu Petro Porošenko.

"Klausies, ja Dievs dos, es tevi atradīšu un nogalināšu..," Abhāzijas prokrieviskās ziņu aģentūras "ANNA News" publicētajā ierakstā vēstījumu Porošenko nodod "Babajs", kurš tikai pirms brīža no intervētājas ir uzzinājis par jaunievēlēto prezidentu.

Brīdinājums - video dzirdama aizskaroša leksika.

Internetā atrodami arī garāki šīs pašas intervijas fragmenti, kur tālāk "Babajs" paziņo, ka "medības pret Porošenko ir sākušās", jaunievēlēto prezidentu kļūdaini nosaucot par labēji noskaņoto politiķi - Oļegu Ļaško.

Brīdinājums - video dzirdama aizskaroša leksika.

Ukrainā 25. maijā notika ārkārtas prezidenta vēlēšanas, kurās uzvarēja Porošenko, kurš ir viens no bagātākajiem Ukrainas pilsoņiem. Jaunā prezidenta inaugurācija notiks 7. jūnijā.

Vēstīts, ka, zināmu popularitāti ieguvušais bārdainas separātists "Babajs" pats stāstīja, ka Ukrainā ieradies apturēt "amerikāņu ļaunumu". Savukārt intervijā aģentūrai "ANNA News" viņš norādīja, ka Ukrainā notiek pareizticīgo "svētais karš" un ka "tā sauktā Ukrainas tauta" nav ukraiņi, bet gan Krievzemes iedzīvotāji. "Babajs" arī piedraudēja, ka tie, kas būs pret "Svēto Krievzemi", tiks iznīcināti.

Ukraiņu medijs TSN iepriekš ziņoja, ka Kubaņas iedzīvotājs "Babajs" sākumā ieradies karot Krimā, bet pēc tam devies uz Austrumukrainu. Možajevs atklājis, ka kļuvis par algotni un uz Ukrainu devies tāpēc, ka Krievijā viņu meklē par "slepkavības mēģinājumu ar nazi", bet naudas tiesneša uzpirkšanai viņam nav bijis.

Slovjanskā Možajevu, kurš labprāt karojot arī nacionālās un reliģiskās pārliecības dēļ, esot nolīdzis pašpasludinātais pilsētas mērs Vjačeslavs Ponomarjovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!