Foto: AFP/Scanpix

Kamēr Ukrainas Austrumos valdības spēki turpina cīņu pret prokrieviskajiem separātistiem, jau sākas cīņas par vietām Ukrainas parlamentā. Uz deputāta vietu kandidē arī Ukrainas Interneta partijas kandidāts Dārts Veiders, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Dārts Veiders jeb Anakins Skaivolkers oriģināli ir tēls Džordža Lūkasa zinātniskās fantastikas filmu sērijā "Zvaigžņu kari", bet neesot zināms, kas zem maskas atrodas Ukrainā.

Interneta partija publicējusi pāris reklāmas klipus, kur tās kandidāts Dārts Veiders attēlots kā tradicionāls Ukrainas kazaks, spēlējot mūziku no "Zvaigžņu kariem" uz Ukrainas nacionālo instrumenta – bandura.

Veidera galva ir skūta, savukārt pakausi rotā Ukrainas kazakiem raksturīgā astīte.

Tas nav pirmais mēģinājums Veideram tikt pie amata Ukrainā. Šī gada maijā "Zvaigžņu karu" varonis kandidēja gan uz Ukrainas prezidenta, gan uz Kijevas un Odesas mēra krēsliem.

Veidera kandidatūru prezidenta amatam Ukrainas Centrālā vēlēšanu komisija nepieņēma, savukārt cīņai par mēru krēsliem abās pilsētās viņu apstiprināja.

Galvenais Veidera solījums, kandidējot, esot izbeigt cirku, kas valstī bijis vērojams pēdējos 20 gadus.

Ukrainas Interneta partija reģistrēta 2010. gadā, un tās mērķi ir izveidot elektronisku valdību Ukrainā, pāriet uz digitālo mediju vidi un piedāvāt bezmaksas datorkursus visiem pilsoņiem.

Ukrainas parlamenta vēlēšanas notiks 26. oktobrī.

Jau ziņots, ka arī pašpasludinātā "Doņeckas Tautas Republika" gatavojas savām vēlēšanām, taču vēl nav skaidrs vai tās notiks 2. vai 9. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!