Foto: AP/Scanpix

19 ārvalstu tūristi otrdien gāja bojā gaisa balona avārijā pie Ēģiptes pilsētas Luksoras. Lidaparātā aizdedzies un eksplodējis gāzes balons un tas no vairāku simtu metru augstuma nokrita cukurniedru laukā, vēstīja ārvalstu mediji. Traģēdijas brīdis ir fiksēts arī videoierakstā.

Pēc traģiskā negadījuma vara iestādes ir apturējušas visus gaisa balonu lidojumus Luksoras apkārtnē un sākušas izmeklēšanu. Sākotnējā informācija liecina, ka ap hēlija gāzes cauruli, to pārraujot, bijusi aptinusies virve, trešdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Otrdien mediji ziņoja par 18 vai 19 bojāgājušajiem, bet vēlāk precizēts, ka nelaimei ir 19 upuru.

Balons lidojis aptuveni 300 metru augstumā, kad tajā izcēlies ugunsgrēks un sprādziens. Balons pēc tam nokritis cukurniedru laukā. Vismaz divi cilvēki, starp kuriem arī lidaparāta pilots, negadījumā izdzīvojuši, iespējams, izlecot no groza pirms tas nokrita zemē, ziņo BBC

"Lidaparātā bija 20 pasažieri. Notika sprādziens un 19 pasažieri mira. Viens tūrists un pilots izdzīvoja," aģentūrai "Reuters" otrdien pastāstīja Luksoras gaisa balonu firmas pārstāvis Ahmeds Abouds.


Kāda tūriste, kas lidojusi ar citu balonu, pastāstīja, ka dzirdējusi sprādzienu un redzējusi liesmu pārņemtu gaisa balonu. Sievietes lidaparāta pilots esot norādījis, ka ir sprādzis gāzes balons. "Cilvēki lēca ārā no balona no aptuveni septiņu stāvu augstuma," stāsta tūriste.

Karstā gaisa baloni ir tūristu iecienīts veids, kā apskatīt Luksoras, kas atrodas Nīlas krastā, vēsturiskos objektus. Gaisa balonu avārijas te ir notikušas arī iepriekš. 2009. gadā cieta 16 cilvēki, kad kāds gaisa balons nokrita pēc tam, kad aizķēra komunikāciju torni.

Tāpat kā citas Ēģiptes daļas, arī Luksora ir piedzīvojusi apmeklētāju skaita kritumu kopš 2011. gada tautas sacelšanās, kuras laikā gāza valsts ilggadējo prezidentu Hosni Mubaraku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!