Doņeckas lidosta jau mēnešiem ilgi ir viena no galvenajām sadursmju vietām starp Ukrainas karavīriem un Maskavas atbalstītajiem kaujiniekiem. Kādreiz modernais lidostas jaunais terminālis apšaudēs ir pamatīgi cietis. Video ļauj ielūkoties, kā Ukrainas karavīru aizsargātajā ēka izskatās pēc mēnešiem ilgām cīņām.

Internetā izplatītajā ierakstā sākumā parādīts skats pa termināļa logu uz lidostas teritoriju, pēc tam kamera pavēršas uz telpu iekšpusi un lidostas galveno zāli, kur redzama pilnīga postaža.

Ukrainas karavīri lidostā turas par spīti nemitīgiem kaujinieku uzbrukumiem un faktam, ka pati Doņecka atrodas prokrievisko spēku kontrolē. Lidostas aizstāvji savas izturības dēļ Ukrainā nodēvēti par "kiborgiem".

Sīvas kaujas par lidostu notikušas arī aizvadītajā diennaktī. Ukraina paziņoja, ka uzbrukumā Ukrainas karavīriem iesaistīti Krievijas specdienesti. 

Ukrainas mediji ziņo, ka pēc smagas apšaudes ar "Grad" artilēriju svētdien gandrīz pilnībā sagrauts lidostas vecais terminālis - viena no divām ēkām, ko kontrolē Ukrainas karavīri. Karavīri svētdienas vakarā atkāpušies no savām, pozīcijām, taču pirmdien no rīta tajās atgriezušies.

Tikmēr pretterorisma operācijas štābs nesniedz informāciju par situāciju lidostas vecajā termināli, vien norāda, ka turpinās kauja, ziņo aģentūra UNIAN.

'Kiborgu' pozīcijās lidostā var nokļūt bruņutehnikā, pārvarot bīstamu braucienu, jo gar ceļu ir izvietoti prokrievisko kaujinieku slēpņi, stāsta karavīri.

Vairāk par Ukrainas karavīru sūro ikdienu Doņeckas lidostā, kur dienas paiet pastāvīgā spriedzē un nāves bailēs, var lasīt šeit

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!