Situācija Ukrainas pilsētā Doņeckā ir saspringta – ielās novērotas prokrievisko kaujinieku bruņutehnikas kolonnas, tiek ziņots par šāvieniem un sprādzieniem, vēsta "Korrespondent.net".

Pilsētas padome informē, ka iedzīvotājus ir satraukusi bruņutehnikas pārvietošanās pa pilsētas rajoniem. Tāpat atsevišķu rajonu iemītnieki ziņo par sprādzienu un šāvienu troksni no pilsētas autodroma puses. Bijušās ķīmiskās rūpnīcas teritorijā novērota bruņotu ļaužu pulcēšanās.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Iepriekš ziņots, ka separātisti sestdien vakarā apšaudījuši kādu Doņeckas raktuvju ciematu, kā rezultātā gājuši bojā 12 cilvēki.

Vēstīts, ka bruņutehnikas kolonnas, kas ielauzušās no Krievijas, svētdien no rīta pamanītas Luhanskā. Amatpersonas informēja, ka aizvadītajā naktī valstī mēģinājusi ielauzties aptuveni 100 transporta vienību liela kolonna.

Pierobežas iedzīvotāji jau iepriekš ziņojuši, ka no Krievijas Ukrainā regulāri iebrauc bruņutehnikas kolonnas. Sestdien no Suhodiļskas saņemta informācija par garu kara tehnikas kolonnu ar Krievijas karogiem.

Sestdien sīvas sadursmes notika Luhanskas apgabalā netālu no Ukrainas robežas ar Krieviju. Sadursmes notiek pie Zeļenopoles, kur Ukrainas spēkus no Krievijas robežas puses piektdien un sestdien apšaudīja ar artilērijas iekārtām "Grad".

Piektdien "Grad" apšaudē Luhanskas apgabalā gājuši bojā 19, bet ievainoti 93 karavīri.

Ukrainas spēki cenšas noslēgt separātistiem ļoti svarīgu robežas posmu, pār kuru kaujinieki no Krievijas ieved tehniku un ieročus, skaidroja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes informācijas centra vadītājs Andrijs Lisenko.

Savukārt sestdien vakarā Ukrainas Nacionālā drošības un aizsardzības padome paziņoja, ka valsts teritorijā ienākuši un izveidojuši slēpni Krievijas karavīri.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!