Kuģis ar 400 Krievijas jūrniekiem pirmdien pietauvojies Sennazēras ostā Francijā, lai izietu apmācību uz "Mistral" klases helikopteru desanta kuģa, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

Jūrnieki ir sadalīti divās 200 cilvēku lielās komandās, kurās izies apmācību uz Krievijas pirmā "Mistral" klases kuģa "Vladivostok", ko pēc Maskavas pasūtījum būvē Francijā.

Vēstīts, ka pēc tam, kad Krievija okupēja un anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, Vašingtona un atsevišķas Eiropas valstis centās pārliecināt Parīzi atcelt kuģu piegādi Krievijai. Uz to Francija atbildēja, ka vienošanās nepildīšana nodarītu lielāku kaitējumu Francijai, nekā Krievijai. Līguma vērtība ir 1,66 miljardi dolāru (1,22 miljardi eiro) un tas Francijai nodrošina aptuveni 1000 darbavietu.

Tomēr maija vidū Francijas ārlietu ministrs Lorāns Fabiuss pieļāva iespējamību, ka līgums varētu tikt lauzts. Galīgais lēmums tikšot pieņemts oktobrī.

"Mistral" kuģis var pārvadāt 16 helikopterus, četrus transporta - desanta kuterus, 60 bruņotas automašīnas, 13 tankus un 700 karavīrus.

Līgumu par divu "Mistral" kuģu būvi Maskava ar Parīzi noslēdza 2011. gadā. Pirmo no kuģiem - "Vladivostoka" - paredzēts piegādāt 2014. gada oktobrī. Otru - "Sevastopole" -, kurš būtu Krievijas Melnās jūras flotes papildinājums, - 2015. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!