Ukrainas Luhanskas apgabalā karojoša prokrieviskā kazaku vienība ierakstījusi videouzrunu "pasaules kopienai un personīgi Vladimiram Putinam", apvainojot pašpasludinātās "Luhanskas Tautas Republikas" (LTR) līderi Igoru Plotņicki ogļu zādzībā un citos noziegumos.

"Jūsu ielikteņi, Plotņicka kungs, katru dienu zog sastāvus ar oglēm. Personīgi es esmu saskaitījis 164. Par visu ir apliecinoši dokumenti," videouzrunā stāsta kazaku komandieris Pāvels Dremovs.

"Katrs no mums karoja par vienu -, lai cilvēkiem būtu vieglāk. Šeit stāv cilvēki, kuri sestajā datumā iegāja UDD [Ukrainas Drošības dienesta] ēkā, cilvēki, kuri izteica vārdu "Krievija". Gribētos pajautāt pašai Krievijai - cik ilgi kaut kādi Plotņicki, nesaprotami žīdi, turpinās mūs apzagt," turpina Dremovs.

Foto: LTR līderis Igors Plotņickis

Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kazaks dusmīgā tonī turpina atmaskot Plotņicki, norādot, ka viņš ir Ukrainas politiķes Natālijas Koroļevskas ieliktenis, uzdodot retorisku jautājumu, vai tādu cilvēku dēļ kaujinieki ir karojuši un miruši.

"Mēs gribējām, lai cilvēkiem ir vieglāk dzīvot. No desmit tā saucamajiem "humānajiem konvojiem" tautu sasniedza viens. Viss pārējais ir izpārdots," atklāj kazaks.

"Es saprotu, ka daudzi iebildīs, ka "jūs viņu ievēlējāt" [Plotņicki]. Es pastāstīšu, kā notika tās vēlēšanas! Pietiek melot, mēs iznācām ārā par brīvību un esam brīva tauta," vīrietis paziņo, paskaidrojot, ka LTR vadība ieviesa sociālās kartiņas un piedraudēja cilvēkiem, ka tie, kas nepiedalīsies vēlēšanās, nesaņems pensijas.

"Tāda šantāža nav pieredzēta nekur pasaulē. Tāda šantāža nebija pat fašistiskajā Ukrainā - jūs esat sliktāks par viņiem. Mēs pieprasām jūsu atkāpšanos," paziņo kazaku komandieris, turpinot, ka viņu prasībai pievienosies visa Luhanskas tauta, jo katru dienu redz, kā tiek zagts viss, ko "drīkst un nedrīkst", kā "valdībai" pietuvinātie pievāc cilvēku mājas un dzīvokļus.

Kazaku komandieris turpina apsūdzēt LTR politiskos līderus zādzībās un bezdarbībā, kamēr kaujinieki ir lējuši asinis cīņās par ciemiem. "Mēs esam par LTR, bet bez jums," uzsver vīrietis.

Kazaks norāda, ka LTR līderi labi zina, ka viņa kabatā ir zibatmiņa ar informāciju, un brīdina, ka, ja tuvākajās dienās kaut kas atgadīsies ar viņa vīriem, šī informācija nonāks visas pasaules serveros.

"Visi šie cilvēki cēlās par vienu - par Krieviju. Nenogaliniet viņos šo ticību," uzsver Dremovs. "Mēs esam par brīvību, nevis par to, lai mums dotu sociālās kartiņas, kaut kādas atbiras - no lētām atbirām mūs atbrīvojiet," lūdz kungs.

"Tad lūk, Vladimir Vladimirovič [Putin], mēs jūs lūdzam iedot mums makšķeri, nevis barot mūs ar zivi. Paskatieties, kas notiek patiesībā," aicina prokrieviskais kaujinieks.

Noslēgumā Dremovs norāda, ka draudēšana ar nogalināšanu viņa kaujiniekus nebiedē. "Bet vispār, laimīgu Jauno gadu," nobeidz neapmierināto kazaku komandieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!