Foto: Kadrs no video

Ukrainas rietumu daļā vietējie iedzīvotāji fiksējuši bruņutehnikas kolonnas kustību un automašīnas ar karavīriem, kas virzās uz Mukačevi, vēsta aģentūra UNIAN.

Tiek ziņots par aptuveni 12 bruņutehnikas vienībām, kas kustas pa galveno ceļu Kijeva-Čopa.

Kā zināms, sestdien Mukačevē notika vairākas apšaudes, kurā iesaistījās Ukrainas nacionālistu organizācijas "Labējā sektora" atbalstītāji. Apšaudēs, kur izmantoti granātmetēji, ložmetēji un Kalašņikova automāti, bojā gājuši trīs cilvēki, bet vēl deviņi guvuši ievainojumus, tustarp trīs nejauši garāmgājēji.

Drošības apdraudējumu dēļ kārtības sargi svētdien evakuēja pilsētas apkārtnes iedzīvotājus.

Tikmēr Mukačevē esošie "Labējā sektora" kaujinieki paziņojuši, ka negatavojas padoties un nolikt ieročus, jo nav saņēmuši šādu pavēli no līdera Dmitrija Jaroša, sacījis organizācijas preses sekretārs Artjoms Skoropadskis.

Viņš atklājis, ka Jarošs un vairāki citi organizācijas pārstāvji ir devušies uz Aizkarpatu apgabalu, lai klātienē atrisinātu situāciju.

Notikuma vietā ieradušies arī Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) pārstāvji, lai novērotu situāciju reģionā.

Ukrainas mediji ziņo, ka valsts militārie spēki sākuši ielenkt "Labējā sektora" bāzes, kas atrodas Valsts rietumu daļā.

Organizācijas pārstāvji pastāstījuši, ka septiņi bruņutransportieri un "liels skaits kārtības sargu" ir ielenkuši organizācijas bāzi Ļvivas apgabala, un šāda veida informācija esot saņemta arī no citiem valsts apgabaliem. Pašlaik aktīvas darbības ne viena, ne otra puse neveic. "Mēs ceram uz veselo saprātu. Uzbrukuma gadījumā mēs esam gatavi pretoties," teikts organizācijas paziņojumā.

Kā atbildi "Labējais sektors" vairākās pilsētās, tostarp Odesā, uzsācis protestu akciju, kurā pauž pretenzijas pret "Aizkarpatu milicijas pretlikumīgām darbībām". Piketētāju skaits gan nav bijis liels. Mediji lēš, ka to skaits bija ap 20-30 cilvēku.

Tikmēr vietējie žurnālisti pēc eksperimenta veikšanas paziņojuši, ka kustība uz Mukačevi abos virzienos ir sarežģīta, taču iespējama - ir izveidoti posteņi, kur tiek veikta rūpīga automašīnu un vadītāju pārbaude.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!