Kādu laiku nekas nebija dzirdēts par Krievijas pilsoni Aleksandru Možajevu jeb bārdaino separātistu "Babaju", kurš stiprināja prokrievisko spēku rindas Ukrainas austrumu pilsētā Slovjanskā, ko 5. jūnijā izdevās atgūt Ukrainas spēkiem.

Tomēr, kā liecina internetā publicēts jauns video, "Babajs" pēc Slovjanskas un Kramatorskas krišanas ir sveiks un vesels, un sola prokrievisko spēku uzvaru, kā arī zaudēto pilsētu atgūšanu.

"Paldies Dievam, mēs visi esam dzīvi un veseli. Tā kā Dievs ir ar mums, mēs esam neuzvarami," Krimas iedzīvotājiem veltītajā video uzrunā saka "Babajs".

Slovjanska bija jāpamet tikai tāpēc, ka "pret mums sāka izmantot fosfora bumbas", kā arī pilsēta bija bez ūdens, elektrības un kanalizācijas, kas ļoti apgrūtina mierīgo iedzīvotāju dzīvi, apgalvo "Babajs".

"Gribu pateikt, ka mēs uzvarēsim, tas ir viennozīmīgi. Atgūsim Kramatorsku, Slovjansku un visas kazaku zemes," sola kaujinieks. Viņš arī "mierina" Krimas iedzīvotājus, ka "Kijevas hunta" pussalā neiebruks, jo "ar mums galā tā tikt nevar".

"Tāpēc variet gulēt mierīgi, uzņemt atpūtniekus un turpināt baudīt dzīvi, kamēr mēs ieviesīsim kārtību," mudina Krievijas pilsonis.

"Babajs" arī paziņo, ka viņa vienība Krimas iedzīvotājiem dāvina "Jura uzvarētāja" ikonu, ko kazakiem Kramatorskā dāvājis kāda antikvariāta saimnieks.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Ukrainas spēki 5. jūlijā guva lielākos panākumus vairākus mēnešus ilgstošās pretterorisma operācijas laikā, pārņemot prokrievisko kaujinieku bastionu Slovjansku un citas apkārtnes apdzīvotās vietas. Separātistu spēki, kuri apgalvo, ka veica "taktisku atkāpšanos", masveidā devās uz Luhansku un Doņecku

Vēstīts, ka popularitāti ieguvušais bārdainas separātists "Babajs", kurš sevi identificē kā Aleksandru Možajevu, pats stāstīja, ka Ukrainā ieradies apturēt "amerikāņu ļaunumu". Savukārt intervijā aģentūrai "ANNA News" viņš norādīja, ka Ukrainā notiek pareizticīgo "svētais karš" un ka "tā sauktā Ukrainas tauta" nav ukraiņi, bet gan Krievzemes iedzīvotāji.

 "Babajs" arī piedraudēja, ka tie, kas būs pret "Svēto Krievzemi", tiks iznīcināti.

Tāpat viņš piedraudēja nogalināt jaunievēlēto Ukrainas prezidentu Petro Porošenko. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!