Sestdien Ukrainas bruņotie spēki atbrīvoja prokrievisko kaujinieku pārņemto Slovjansku, bet ilgu laiku ielenktajā pilsētā pavadījušie civiliedzīvotāji saņēma pārtikas palīdzību, kuras izdali realizēja armija.

Vēstīts, ka Ukrainas spēkiem sestdien izdevās ieņemt prokrievisko kaujinieku pārņemto Slovjansku. Separātistu kolonna pametusi Slovjansku, dodoties uz Luhansku un Doņecku. Maskavai draudzīgie kaujinieki pametuši arī Kramatorsku, bet svētdien Ukrainas karogs pacelts Artemivskā un Družkivkā.


Armija plāno aplenkt Doņecku un Luhansku, kurās masveidā ieradušies no citām vietām atkāpušies kaujinieki, žurnālistus informēja Nacionālās aizsardzības un drošības padomes sekretāra vietnieks Mihails Kovaļs.

30. jūnijā Ukrainas prezidents Petro Porošenko nolēma nepagarināt iepriekš noteikto uguns pārtraukšanu, ko regulāri pārkāpa prokrieviskie kaujinieki. Ukrainas spēki atsāka uzbrukumu separātistu pozīcijām.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Situācija ievērojami saasinājusies pēdējās nedēļās, mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!