Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļkoreja trešdien nosodījusi Holivudas komēdiju par Kima Čenuna slepkavību, saucot to par "netiklu teroraktu" un draudot ar "nežēlīgu atbildi", ja ASV valdība neaizliegs gaidāmo kinolenti.

Amerikāņu aktieri Sets Rogens un Džeimss Franko filmā "The Interview" atveido žurnālistus, kuriem izdevies sarunāt interviju ar Kimu, taču Centrālās izlūkošanas pārvalde (CIP) uzdod viņiem nogalināt Ziemeļkorejas līderi.

Filma iznāks 14.oktobrī.

Ziemeļkorejas Ārlietu ministrijas pārstāvis oficiālajai ziņu aģentūrai KCNA sacīja, ka kinolenti uzņēmuši "režisori-gangsteri" un to nedrīkstētu izrādīt publiski.

"Šādas filmas uzņemšana un izrādīšana ir uzbrukums mūsu līderim. Tas ir netikls terorakts un kara pieteikums. Tas ir absolūti nepieņemami," teica ministrijas pārstāvis, aicinot ASV valdību aizliegt filmas demonstrēšanu kinoteātros.

Atteikšanās to darīt ierosinās "izlēmīgu un nežēlīgu atbildi".

Tā nav pirmā reize, kad Holivudas filmu veidotāji atļāvušies pajokot par Ziemeļkorejas valdību. 2004.gada satīriskajā asa sižeta filmā "Team America" pašreizējā diktatora tēvs Kims Čenirs tika attēlots kā savrups despots ar runas traucējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!