Foto: PantherMedia/Scanpix
Uzlaužot kompānijas “Sony Pictures” datorus, internetā nopludināti vairāki vēl nepabeigtu filmu kadri, vēsta raidsabiedrība BBC.

Kiberuzbrukums noticis pagājušajā nedēļā. Hakeri iegūtos videomateriālus ievietojuši vairākās "torrentu" mājaslapās. Viens no  videomateriāliem, kas ievietots internetā, ir filma "Annie", kuras pirmizrāde paredzēta vien 19.decembrī.

"Sony Pictures" pirmdien paziņoja, ka, sadarbojoties ar likumsargiem, notikušais tiks izmeklēts, taču kompānijas pārstāvji savā paziņojumā Ziemeļkoreju nav pieminējuši.

Ziemeļkorejas varasiestāžu pārstāvji savu vainu notikušajā nedz atzīst, nedz noliedz. "Ienaidnieki visu vainu uzveļ Korejas Tautas Demokrātiskajai Republikai. Es jums draudzīgi iesaku nogaidīt, tad redzēsiet," tā notikušo komentē Ziemeļkorejas pārstāvis ANO.

Jūnijā Ziemeļkoreja sūdzējās ANO un ASV par komēdiju "The Interview", nodēvējot to par "neslēptu terorisma atbalstīšanu" un aicinot nepieļaut tās iznākšanu, ziņo BBC. "The Interview" stāsta par diviem žurnālistiem, kuriem būs iespēja tikties ar Kimu Čenunu, un CIP viņiem dod rīkojumu nogalināt valsts līderi. Nopludināto materiālu skaitā gan nav filmas par Kimu Čenunu.


Portāls "Delfi" jau iepriekš vēstīja, ka Ziemeļkoreja iesniegusi oficiālu protestu Lielbritānijas Ārlietu ministrijai, paužot neapmierinātību par kādas Londonas frizētavas reklāmas plakātu, kurā redzams Kims Čenuns.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!