Foto: Reuters/Scanpix

ASV pilsonim Metjū Milleram, kuru Ziemeļkoreja šā gada aprīlī aizturēja par tūrista statusa pārkāpšanu, piespiests sešus gadus ilgs piespiedu darbs darba nometnē, vēsta AFP.

Pēc aģentūras datiem, Milleru apsūdzējuši par "naidīgām" darbībām pret Phenjanu. "Viņš veicis naidīgas darbības pret Ziemeļkoreju, uzdodoties par tūristu un ierodoties valstī," teikts Korejas centrālās telegrāfa aģentūras ziņojumā.

Aprīlī kļuvis zināms par 24 gadus vecā Toda Metjū Millera aizturēšanu par "asu uzvedību migrācijas procedūras iziešanas laikā". Viņu aizturēja 10. aprīlī pasu kontroles laikā, kad viņš saplēsis savu tūrista vīzu un paziņojis, ka sagaida saņemt patvērumu Ziemeļkorejā.

Maija vidū Ziemeļkorejas varasiestādes paziņojušas par Džefrija Edvarda Foula aizturēšanu. Notikuma iemesli netiek skaidroti.

Savukārt pirms diviem gadiem Ziemeļkoreja aizturēja korejiešu izcelsmes ASV pilsoni Beju Čžunu Ho, kurš ASV pazīstams kā Kenets Bejs. Viņš Ziemeļkorejā ieradās 2012. gada 3. novembrī tūristu grupas sastāvā. Bija plānots, ka Bejs valstī uzturēsies aptuveni piecas dienas, taču viņu aizturēja par "noziegumu izpildīšanu pret valsti". Mediji vēsta, ka Kenets Bejs ticis aizturēts, filmējot Ziemeļkoreju pilsētu bērnus, kas lūdz naudu ielās. Ziemeļkorejas tiesa viņam piespriedusi 15 gadus piespiedu darbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!