Foto: F64
Advokāts Aldis Gobzemes nolēmis slēgt savu advokātu biroju un atbrīvot no darba visus tajā strādājošos darbiniekus, liecina Gobzema ieraksts sociālajā vietnē "Facebook".

"Es par šo lēmumu nekautrējos, jo tas ir nevis nekvalitatīva darba un vāju zināšanu rezultāts, bet gan pie tā esmu nonācis tiešā Zolitūdes lietas ietekmē," paziņojumā minējis Gobzems.

Gobzems paziņojumā arī norāda, ka lēmums balstīts arī finansiālos apstākļos.

"Kopš uzņēmos aizstāvēt man nezināmus cilvēkus Zolitūdes lietā, brīvprātīgi ieguldīju visu savu enerģiju, laiku, visus savus personīgos līdzekļus un zināšanas. Tā teikt - gāju uz visu banku. Nemelošu. Es, protams, klusībā cerēju, ka Zolitūdes lieta izvērtīsies kā tāda masveida sabiedriska kustība, kas nepieļaus to, kā parasti pie mums notiek, un novedīs pie būtiskām valstiskām izmaiņām. Es kļūdījos. Rezultātā esmu palicis viens pret sistēmu un neierobežotiem politiskajiem, finanšu un sabiedrisko attiecību resursiem," norāda advokāts.

Jau vēstīts, ka tikai 11.jūnijā Zolitūdes lietas prasītāju pārstāvis Gobzems pieņēma lēmumu pieteikt noraidījumu Rīgas apgabaltiesas tiesnesei Ilzei Ošiņai Zolitūdes traģēdijas civillietā, jo viņam radušās šaubas par tiesneses spēju objektīvi izvērtēt lietu.

Savukārt iepriekš Gobzems arī ziņojis par iespējamiem plāniem iesaistīties politikā.

Jau ziņots, ka pērn 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!