Gaujas svētku pavasara tirdziņā būs dažādi amatnieku darinājumi un lauku labumi, Ādažu Mākslas un mūzikas skolā – radošās darbnīcas, Gaujas ielā – Nacionālo bruņoto spēku militārās tehnikas demonstrācija, velo un auto tehnikas izstāde. Moto triāla skolas un motobola paraugdemonstrējumi, bezceļu apvidus auto skate un iespēja izbaudīt braucienu.

Pasākumā laikā noritēs dažādas sporta aktivitātes, izjādes ar zirgiem, kā arī atrakcijas vismazākajiem viesiem. Gaujas svētkus atklās Nacionālo bruņoto spēku orķestris, programmas turpinājumā – Ādažu izglītības iestāžu un Ādažu Kultūras centra kolektīvu priekšnesumi. Iestājoties vakaram, ar autentisku baltu muzikālo uzvedumu pārsteigs folkloras kopas "Grodi" un "Garataka". Vakara programmu turpinās Ādažu novada labākie mūziķi: Ingus Ulmanis ar grupu "Lādezers", maestro Raimonds Pauls, Olga Rajecka un draugi, Normunds Rutulis un "Slavenais Rīgas orķestris", kā arī trio "Limonāde", Nils Īle un perkusionistu grupa.

Muzeju naktī apmeklētājiem tiks piedāvāta vēsturisku dokumentālo kino fragmentu skate gan brīvā dabā, gan iekštelpās. Kultūras centra iekšpusē – topošās Vēstures un mākslas galerijas telpās apmeklētāji varēs iepazīties ar Ādažu vēstures notikumu atspoguļojumu fotogrāfijās, kā arī speciāli muzeju naktij sarūpētu priekšmetisku kolekciju, kura veltīta tik slavenajām Ādažu motosportistu gaitām visai nesenā pagātnē – no pagājušā gadsimta 50. līdz 80.gadu sākumam.

Svētkus norises vieta – Gaujas iela Ādažos. No plkst.7.00. līdz 17.00 transporta kustība slēgta Gaujas ielas posmā no Gaujas tilta līdz Attekas ielai, savukārt Gaujas tilts slēgts no plkst.23.30 līdz 00.30.