"Astoņos mēnešos Agate saslima ar nenosakāmu vīrusu, bija augsta temperatūra, viņa neko neēda un nedzēra. Izsaucām ģimenes ārsti un viņa teica, ka mums ir vīruss sākuma stadijā un temperatūra jāsamazina ar medikamentiem. Kad vienu dienu bijām nomocījušies, sapratām, ka pašu spēkiem galā netiksim. Aizbraucām uz Gaiļezera bērnu slimnīcu, kur bērnam sākās krampji, mūs nekavējoties pārvietoja uz Vienības gatvi (BKUS)," atceras Agates mamma.

Agati ielika reanimācijā un nākamajā dienā pavēstīja - būs nepieciešama operācija, jo pie smadzenēm izveidojies sastrutojums. Nebija lielu cerību, ka Agate izdzīvos. "Viņa kūst kā saldējums. Smadzenītes paliek arvien mazākas un mazākas," pirms operācijas sacīja ķirurgs.

Operācija bija veiksmīga un bērna stāvoklis uzlabojās. Taču, atgriežoties nodaļā, atsākās krampji. " Tā mēs visu laiku "mētājāmies" - no nodaļas uz reanimāciju un atpakaļ. "Nevienam nebija nekādu cerību. Sacīja, ja viņa tomēr izdzīvos, tas būs nekāda," atceras Agates mamma.

Pēc mēneša Agati izrakstīja. Kad pēc laika devāmies uz vizīti pie neirologa, viņš bija ļoti pārsteigts par Agates progresu. "Pēc operācijas viņa pati nedarīja vairs neko, pat neturēja savu galvu – bija kā lupatiņa. Mēs regulāri gājām pie fizioterapeita, uz masāžām un tagad viņa atkal var staigāt, ja tur pie rokas," lepnumu neslēpj mamma.

Progress ir neiedomājams, jo ārsti, ieraugot septiņu lapaspušu garo slimības vēsturi un lietoto medikamentu sarakstu, brīnās par meitenes attīstību. Viņi brīnās, ka Agate tomēr dzīvo. Pēc operācijas Agatei nekustējās visa ķermeņa labā puse: roka un kāja. "Labā kājiņa viņai griežas uz āru. Būs nepieciešami ortopēdiskie apavi," teic Agates mamma.

Tiesa, pēc operācijas piepulcējās virkne citu problēmu. "Es pēkšņi sapratu, ka viņa vairs nedzird," atceras mamma. Pārbaudot meitiņu Dzirdes centrā, konstatēja vājdzirdību piektajā pakāpē. Agate sāka lietot dzirdes aparātus, taču bez rezultātiem. Tāpēc tika lemts ievietot kohleāro implantu. "Un notika brīnumu lietas. Divu mēnešu laikā Agate dzirdes attīstībā ir sasniegusi gada normu. Viņa dzird pat smalkas skaņas, dzird, ka ar viņu runā. Spēlējas ar rotaļlietām, kuras atskaņo mūziku," stāsta Agates mamma.

Vienīgais pelnītājs ģimenē ir tētis. Agate regulāri apmeklē vingrošanu, logopēdu Dzirdes centrā un rehabilitācijas nodarbības. "Nesen uzzinājām par brīnumiem, kurus var paveikt delfīni. Delfīnterapija palīdz stājai, staigāšanai, smadzeņu attīstībai, runas attīstībai, palīdz pārdzīvot psiholoģiskos piedzīvojumus. Arī ārstējošā ārste mums iesaka delfīnterapiju, tādēļ ļoti priecātos Agati aizvest uz terapiju Ukrainā," stāsta māmiņa. Tāpat Agates attīstībai ļoti noderētu kanisterapija un reitterapija.

Delfīnterpijas (ieskaitot transportu), reitterapijas un kanisterapijas maksā 3675 eiro. Palīdzēsim!

Ziedojumu tālrunis: 90006888 (maksa par zvanu 1,42 EUR)

Palīdzēt Agatei jūs varat ziedojot līdzekļus labdarības organizācijas Palīdzēsim.lv kontā:
NODIBINĀJUMS "PALĪDZĒSIM.LV"
Vienotais reģ. Nr. 40008137568
Adrese: Jauniela 21-1, Rīga, LV-1050
Pasta adrese: Duntes iela 28-197, Rīga, LV-1005
NORĒĶINU REKVIZĪTI:
AS "SEB banka"
LV90UNLA0050013761397
SWIFT kods: UNLALV2X

Veicot maksājumus, lūgums norādīt konkrētu maksājuma mērķi Agatei.
Ja Jūs nevēlaties, lai Jūsu vārds parādās pie ziedotāju saraksta, lūdzu, maksājuma mērķī norādiet: "Anonīms".

Palīdzēsim.lv par ziedojumiem neietur nekādu komisijas vai starpniecības maksu. Visa ziedotā nauda 100% apmērā nonāk paredzētajam mērķim.

Vairāk par labdarības organizācijas "Palīdzēsim.lv" darbību šeit: www.palidzesim.lv
Sekot līdzi ziedojumu izlietojumam : http://palidzesim.lv/palidzesim/agate