Par Normunda Zviedra kandidatūru balsoja koalīcijas deputāti Artis Brūvers ("Sadarbība"), Karina Tinamagomedova ("Saskaņas centrs"), Juris Antonovs ("Saskaņas centrs"), Ilze Pētersone ("Vienotība"), Adrija Keiša ("Visu Latvijai!"/"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"), Uģis Dambis ("Zaļo un zemnieku savienība") un Edvīns Šēpers ("Zaļo un zemnieku savienība") un deputāts Normunds Zviedris ("Vienotība").

"Pret" partijas "Reģionu alianse" deputāti Kerola Dāvidsone, Pēteris Balzāns, Pēteris Pultraks, Valērijs Bulāns, Normunds Ruks, Liāna Pumpure un bijušais domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks ("Zaļo un zemnieku savienība").

"Esmu pārsteigts. Es tomēr līdz pēdējam brīdim neticēju, ka tā varētu notikt un ka tiešām kļūšu par priekšsēdētāju. Šādu piedāvājumu no koalīcijas partneriem saņēmu tikai aizvakar vakarā. Vēl pirms balsojuma ar kolēģiem darbā daudz runāju par to, vai pieņemt šo piedāvājumu. Līdz pusdienas laikam nebiju izlēmis.

Es tiešām ļoti centīšos. Ceru, ka, balstoties uz godīgiem principiem, Ādažu novadā izdosies izveidot daudz ko skaistu un labu iedzīvotājiem par prieku. Tāpat gribētu sastrādāties ar visiem 15 deputātiem, nevis tikai daļu no viņiem. Man ir liela atbildības izjūta ādažnieku priekšā. Ceru, ka viss izdosies," tikko pēc ievēlēšanas pauda jaunais domes priekšsēdētājs Normunds Zviedris.

Koalīcijas deputāti skaidro, ka nepieciešamība mainīt esošo novada domes priekšsēdētāju saistīta ar koalīcijas līguma pārkāpšanu un nespēju īstenot vēlētājiem sniegtos solījumus.

Bijušais domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks atzina, ka ar paša izveidoto koalīciju sadarbība nav izdevusies, norādot, ka koalīcijas partneri vēlējušies veidot atsevišķu, no juridiskām struktūrām nodalītu iepirkumu struktūrvienību, lai izslēgtu "četru acu principu" un pašvaldības iepirkumus varētu saņemt deputātiem piederošas vai agrāk piederējušas firmas, taču koalīcijas partneri šo izteikumu dēvē par apmelošanu.

"Jāsāk ar to, ka juridiskās un iepirkumu daļas nodalīšana iekļaujas paša bijušā priekšsēdētāja virzītajā restrukturizācijas plānā. Juridiskajā daļā tiek apvienoti visi domes juristi, bet iepirkumu vērtēšana notiek deviņu komisijas locekļu sastāvā. Iepirkums sastāv no Iepirkumu komisijas, kur ir deviņi komisijas locekļi no dažām partijām, ir domes jurists un iepirkumu daļas vadītāja. Neredzu un nepieļauju iespēju, ka varētu notikt aizmuguriskas, savtīgas interešu izspēles. Tas nav iespējams," pārliecināts deputāts Uģis Dambis.

"Koalīcija ir komanda, kas devusi solījumus vēlētājiem, tādēļ vienpersoniski lēmumus pieņemt nedrīkstam. Līdz šim bija izveidojusies situācija, kad priekšsēdētājs vienpersoniski pieņēma lēmumu, nerēķinoties ar koalīciju. Šādu attieksmi pret koalīcijas partneriem neuzskatīju par godīgu," uzskata deputāte un priekšsēdētāja vietniece Karina Tinamagomedova.

"Vairums vēlētāju balsoja par pārmaiņām novadā, tādēļ arī tika slēgts koalīcijas līgums starp vairākiem domē ievēlētajiem politiskajiem spēkiem, lai nomainītu teju jau 20 gadus Ādažos bijušo varu. Taču izveidojās situācija, ka Sprindžuka kungs sāka graut koalīcijas partneru vienošanos no iekšpuses, aicinot sadarboties ar opozīcijā esošo "Reģionu aliansi", pauž koalīcijas deputāts Edvīns Šēpers.

1969. gadā dzimušais Normunds Zviedris 2011. gadā ieguvis sporta pedagoga izglītību Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā, darbojies uzņēmumos SIA "Zviedri" un SIA "Centrs V" kā valdes loceklis. 2009. gadā izcīnījis Latvijas čempiona titulu MTB riteņbraukšanā.