Madonas draudzes grupā gāja Zane un Rūdolfs, kam šis ceļā pavadītais laiks bija medusmēnesis. Jelgavas katedrāles grupa stāstīja, ka viņiem vienu dienu pievienojās bīskaps Edvards Pavlovskis, kurš nesa grupas krustu. Septiņus mēnešus vecs svētceļnieks no Rīgas Sv. Franciska draudzes grupas ceļā atradis krustvecākus. Bet Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas draudzes grupā šorīt Kristības svinēja visjaunākā šī gada svētceļniece – divus mēnešus vecā Elza. Savukārt no Barkavas gāja 30 cilvēku gandarītāju grupa, kura apmēram 100 km nesa visu ceļam nepieciešamo uz saviem pleciem. Divām svētceļnieku grupām bija pievienojušies jaunieši no ieslodzījumu vietām. Katrai no grupām bija kāds savs īpašs stāsts.

Šogad grupas cilvēku skaita ziņā bija mazākas, līdz ar to vieglāk bija veidot draudzīgas, ģimeniskas attiecības, atzina Daugavpils Jēzus sirds draudzes prāvests Andris Ševels. Priesteris bija novērojis, ka uz Aglonu kādu ceļa gabalu gāja arī atsevišķas ģimenes. "Redzēju, ka iet pa ceļu divi bērni, mamma un pa priekšu tētis, kas nes krustu." Arī citi aptaujātie priesteri un svētceļnieki bija ievērojuši, ka šogad uz Aglonu bija devušas daudzas ģimenes maziem bērniem.

Uzrunājot sapulcējušos, Luidži Bonaci atsaucās uz svētā Jeronīma vārdiem "Kas nepazīst Evaņģēliju, tas nepazīst Kristu" un aicināja svētceļniekus lasīt Svētos rakstus. "Pazīt Kristu nozīmē sekot Viņam konkrētā veidā, piemēram, mācoties no Viņa dzīvot sirsnībā, paļaujoties uz Dievu Tēvu un īstenojot piedošanas garu."

Pēc dievkalpojuma svētceļnieki devās pusdienās uz savām nakšņošanas vietām, bet pēc tam ikviens varēs klausīties dažādas izglītojošas lekcijas, doties pie grēksūdzes, lūgties pie Aglonas Dievmātes brīnumainās svētbildes, klausīties konkursa "Dziedu Dievmātei X" laureātu koncertu. Pulksten 22 visi pulcēsies uz Tautas Krustaceļu kopā ar pārējiem svētceļniekiem, kas Aglonā ieradīsies šovakar, stāsta LRKB.