Jaunā "BUSH C420" modeļa piepūšamā laiva ir četrus metrus gara, un tās celtspēja ir 950 kilogramu. Laiva aprīkota ar 20 zirgspēku motoru, bākugunīm un skaņas signālierīcēm. Laivā ir vieta septiņiem cilvēkiem, vēsta "Staburags".

Jaunā laiva domāta Aizkraukles daļas glābējiem. Līdz šim izmantotā izmēros nedaudz mazākā laiva nodota Pļaviņu postenim. Tagad šī posteņa ugunsdzēsēji var izmantot gan metāla laivu, ar kuru var braukt arī tad, ja upē ir vižņi, gan piepūšamo laivu.

"Plūdi pagājušajā pavasarī pierādīja, ka cilvēkus vislabāk evakuēt piepūšamajā laivā, jo tai ir mazāka iegrime, bet pati laiva — stabilāka, norāda laikraksts. Jauno laivu, protams, izmantosim ne tikai Aizkrauklē, bet visur, kur tā būs nepieciešama. Metāla laiva ir arī Jaunjelgavas postenim, bet Neretas postenim savas laivas pagaidām vēl nav," stāsta VUGD Aizkraukles daļas komandieris Guntars Laukazīle.

Visbiežāk laivu nākas izmantot peldēšanas sezonas laikā, lai palīdzētu no ūdens izkļūt tiem, kuri pārvērtējuši savus spēkus. "Diemžēl ir arī gadījumi, kad nākas meklēt noslīkušos. Ziemā ledū ielūzušu cilvēku glābšanai parasti izmantojam "Hansa dēli" — īpašu peldošu konstrukciju, ar kuru var pārvietoties pa ļoti plānu ledu un nelielos attālumos pa atklāta ūdens vietām," skaidro Laukazīle.